Kledingtips voor stappen op een koude winteravond

Partyscene Redactie | 9 november 2021
algemeen

Winter is coming. Nu de klok een uur achteruit is gezet en de temperatuur nog verder achteruit gaat, is het weer tijd om onze winterkleding uit de kast te halen. Binnen lekker warm door de verwarming en buiten tegen de kou bestendigd met warme kleding. Maar wat trek je aan bij een avondje uit? Je neemt immers niet je goede winterjas overal mee naar toe. In dit artikel geven we je tips over wat je zoal kunt dragen bij een avondje uit waarbij je niet de hele tijd op één plek blijft.

Van kroeg naar kroeg Wanneer je een avondje uit gaat en de kroeg waar je bent beland stelt eigenlijk niet meer zoveel voor, dan is het tijd om naar een andere plek te gaan. In de zomer was dit geen probleem, maar nu zul je door de kou naar de volgende plek moeten. Daar zijn natuurlijk winterjassen voor, maar ook die zijn over een T-shirt nog best koud. Om het niet koud te hebben tijdens een avondje uit terwijl je van kroeg naar kroeg loopt hebben we de volgende kledingtips voor je.

Verschillende kledingstukken over elkaar heen

Een handige tip voor het stappen op een avond met lage temperaturen is het dragen van laagjes. Dat wil zeggen verschillende laagjes die je uit kunt trekken als het te warm is of juist weer aan als het te koud is. Een voorbeeld van laagjes is een T-shirt onder een trui dragen. Maar om niet telkens iets over je hoofd uit te trekken, zijn er vesten ontworpen. Een vest is ideaal om te dragen bij koude temperaturen buiten en gemakkelijk uit te trekken wanneer de temperaturen binnen te warm zijn. Kijk bijvoorbeeld naar de zeer comfortabele vesten van Stone Island. Deze vesten zijn kleurrijk, zacht en zitten hartstikke lekker.

Altijd goed: de sweater

Als je geen zin hebt om meerdere laagjes aan te trekken en constant te wisselen tussen die laagjes, kies dan voor een enkele laag. En dan niet een T-shirt met korte mouwen, want dat wordt wel erg koud in de wintertijd (tenzij je een goede en warme winterjas mee neemt, maar dat blijft altijd een risico). Als je voor eenlaags gaat, kies dan voor een sweater. Neem een niet te dikke sweater en je zit goed als de temperaturen oplopen. Mouwen opstropen en je hebt praktisch gezien een T-shirt aan. De comfortabele sweaters van goede kwaliteit die daardoor een ruime periode meegaan zijn te vinden van het merk Stone Island. Het unieke aan de sweaters van Stone Island is dat ze op een speciale manier gekleurd worden, wat hun aanbod alleen maar doet vergroten.

Combineer je een sweater met goede jeans en sneakers, dan krijg je een stoere look. Draag je liever een sweater op een pantalon en boots? Dan is je look net, maar alsnog zeer comfortabel. Kortom: genoeg mogelijkheden!

Conclusie

Een avondje stappen kun je doen in T-shirt met dikke winterjas. Maar misschien is een beter idee om iets warmers aan te trekken en een minder dikke winterjas (vaak goedkoper) mee te nemen. De dagen worden koud en je weet nooit wat de temperatuur in de kroeg zal zijn. Een T-shirt onder een vest is daarom altijd een goed idee. Ben je geen fan van laagjes, kies dan voor iets meer stof in de vorm van een sweater.

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws