Je verjaardag vieren: hoe zie je er op je best uit tijdens deze feestdag?

Partyscene Redactie | 16 november 2021
algemeen

Ben je binnenkort jarig? Als je je verjaardag viert, wil je er natuurlijk wel op je best uitzien! Of je nu een groot of een klein feestje geeft – het maakt je verjaardag net dat stukje leuker. En alle ogen zijn immers op jou gericht: dat maakt het wel zo fijn om er goed uit te zien. Hoe je dat aanpakt? Dit zijn onze tips!

Mooiste feestoutfit aan

Je outfit doet natuurlijk een heleboel voor je look. Trek op je verjaardag dan ook een ware feestoutfit aan. Je hoeft je niet in te houden: dit is jouw dag, dus je kunt absoluut opvallen met je look. Ga op zoek naar feestelijke jurken, voor een sierlijke look. Een jurk met een vrolijke print trekt bijvoorbeeld zeker de aandacht. Maar je kunt ook aan een stoere jurk denken, in spijkerstof. Is een jurk niets voor jou? Ga dan voor een leuke blouse met een pantalon dames. Dat zit misschien zelfs net wat praktischer dan een jurk, mocht je dat belangrijk vinden. Het is leuk om vrolijke kleuren terug te laten komen in je outfit, zoals rood, paars, geel of groen. Het gaat immers om een feestje!

Feestelijke schoenen aantrekken

Met alleen de kledingstukken zijn we er nog niet: denk ook aan je schoenen! Het lijkt misschien een detail bij je outfit, maar speelt toch ook zeker een belangrijke rol. Als je namelijk feestelijke schoenen draagt, vallen ze absoluut op. Denk aan kekke sneakers, in een felle kleur. Als je iets nets wilt dragen, ga je voor veterschoenen in lakleer. Of kies voor hakken, die natuurlijk ook goed bij een feestje passen. Het is maar net wat jouw smaak is!

Sierlijke accessoires dragen

Van ringen tot kettingen, van armbanden tot oorbellen: ook wat betreft je accessoires kun je flink uitpakken bij je look voor je verjaardag. Dit zijn namelijk tevens details die bijdragen aan je gehele look. Draag veel verschillende accessoires, of kies juist een paar opvallende accessoires uit. Denk aan oorbellen of een ketting met een mooie hanger. Let er ook op dat de accessoires goed bij de rest van je outfit passen. Laat bijvoorbeeld dezelfde kleuren terugkomen – zo is het meteen duidelijk dat je hier goed over hebt nagedacht.

Make-up voor een feestje

Tot slot kun je ook flink je best doen op je make-up. Normaal gezien draag je misschien weinig of geen make-up, maar als je een feestje geeft, is het leuk om extra je best te doen. Experimenteer eens met oogschaduw, of juist met lipstick. Wel een tip: probeer dit vooraf al een keertje uit, in plaats van pas op de dag zelf. Oefening baart namelijk kunst – misschien heb je wel even nodig om je gewenste make-up look onder de knie te krijgen. Zo zie je er tijdens je verjaardag op je best uit!

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws