Betalen we in de toekomst met bitcoin op een feestje?

Partyscene Redactie | 20 december 2021
algemeen

Steeds meer mensen in Nederland beschikken over bitcoins en andere altcoins, maar ermee betalen? Dat is voor nu nog een hoop gedoe. Toch neemt dat niet weg dat cryptocurrency in met name het laatste jaar ontzettend populair geworden is.

Sommige experts verwachten dan ook dat we in de nabije toekomst gebruik kunnen maken van bitcoin en andere crypto om bijvoorbeeld je drankjes te betalen op een feestje op een festival. In dit artikel lees je meer over de bitcoin koers en de verwachte toekomst van cryptomunten.

Wat je moet weten over de bitcoin koers

Zelfs wanneer je totaal geen interesse hebt in cryptocurrency kun je er vandaag de dag niet meer omheen. Het is met name sinds corona het geval dat de interesse in crypto zoals bitcoin gestegen is. Investeerders en ondernemers stapten aan het begin van de coronacrisis massaal over op crypto omdat beleggen in aandelen in een economische crisis niet meer rendabel was. Bij crypto werkt het zo dat wanneer er veel vraag naar is en het aanbod minder groot wordt de waarde ervan omhoog gaat. Exact dat is wat er gebeurde aan het begin van de coronacrisis en gedurende de pandemie. Dit bleef niet onopgemerkt bij de ‘gewone’ mens, want hoe spannend is het om te investeren in zoiets als de bitcoin?

De stijgende lijnen op de koersen en het positieve bitcoin nieuws zorgde ervoor dat een groot deel van de Nederlanders interesse kreeg in crypto. Ook dat geeft de bitcoin koers weer een boost en zo blijft de cirkel rond gaan. Misschien heb je zelf het afgelopen jaar ook wel een investering in crypto gemaakt of heb je nu juist interesse om bitcoin of andere altcoins aan te schaffen. In dat geval is het goed om wat meer te weten over de toekomst van de digitale munt, want zit er eigenlijk toekomst in cryptocurrency?

Heeft cryptocurrency zoals de bitcoin koers toekomst?

Dat is de vraag die menig leek heeft over cryptocurrency. Zelfs experts willen het antwoord op deze vraag weten. Het is in eerste instantie goed om te weten dat de koers van cryptomunten heel volatiel is. Dat betekent dat de digitale munten niet waardevast zijn en op ieder moment van de dag kunnen wisselen in waarde. Wanneer je alleen al naar de bitcoin koers kijkt, zie je dat de waarde van de bitcoin per minuut verandert. Besluit je om te investeren in crypto dan moet je dit feit in je achterhoofd houden. Je weet nooit wat het je uiteindelijk oplevert.

Het goede afgelopen jaar voor crypto heeft veel verwachting geschapen voor de toekomst. Uit de stijgende koersen blijkt dat zo’n gedecentraliseerde munt, want dat is crypto, het alleen maar beter doet wanneer het in de wereldwijde economie even slechter gaat. Maar: nu er meer interesse is in cryptocurrency komt er ook meer bemoeienis vanuit de overheden. Er komen meer wetten en regels omtrent cryptomunten. Hoewel dat in veel gevallen als beter wordt gezien, is crypto juist opgericht met het idee om onafhankelijk van iedere overheid te zijn. De verwachting is dat daar ook in de toekomst om zal blijven gestreden, waardoor er zeker toekomst zit in deze interessante munt waarbij privacy voorop staat.

Dus we kunnen in de toekomst met bitcoin betalen?

Nu vraag je je misschien af of het mogelijk zal zijn om in de toekomst op feestjes en events te betalen met bitcoin en andere altcoins. Daar is nog geen duidelijk antwoord op te geven, maar experts verwachten wel dat crypto in de toekomst door een groter publiek wordt omarmd. Banken zullen waarschijnlijk anders beweren, maar volgens experts is crypto toch écht het betaalmiddel van de toekomst. Daarom kan het zeker geen kwaad om je nu al in te lezen in alles dat met crypto te maken heeft en om hier en daar al een investering te doen.

Hoe te gek zou het zijn om een cocktail of biertje af te kunnen rekenen met Ether, XRP of bitcoin? Mocht je nu willen instappen in crypto dan is het goed om te weten dat je dit alleen moet doen met geld dat je eventueel zou kunnen missen. Ga dus niet je hele hebben en houden investeren, want feit blijft dat cryptocurrency volatiel is. Investeer daarnaast niet voor de korte termijn, maar denk altijd na over de langere termijn. Bitcoin had ook de tijd nodig om te groeien en dat zal bij andere altcoins niet heel anders zijn. Wij zijn in ieder geval heel benieuwd wat de bitcoin koers en de andere koersen in de toekomst gaan betekenen voor ons dagelijks leven.

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws