De beste kledingtips voor een foute party

Partyscene Redactie | 23 december 2021
algemeen

Lekker gek doen en niemand die er raar van opkijkt. Dat kan op een foute party. Houd je van carnaval dan is een foute party, bijvoorbeeld op je verjaardag een prima idee. Een foute party kun je op ieder moment van het jaar houden. Je hebt dan wel bijpassende kleding nodig. In dit artikel geven we je tips voor een foute party.

Kijk in je kledingkast

Het voordeel van een foute party is dat alles mag. Echt alles. Je kleding hoeft niet matchen, maar het mag wel. Je kunt werkelijk alles over elkaar heen trekken en met elkaar combineren. Een felgroene broek met een paars shirt of een gouden top met een oranje broek, het kan allemaal. Kijk dus voordat je een outfit gaat kopen eerst eens in je kledingkast of je niet een paar opvallende kledingstukken hebt die je kunt gebruiken voor een foute party. 

Kies voor een kostuum

Als je naar een foute party gaat of er zelf een organiseert kun je ook kiezen voor een kostuum. Ga verkleed als Super Mario, Banaan, Schoolmeisje of Koekiemonster. Er zijn ontzettend veel uiteenlopende kostuums te vinden. Voor ieder is er wel wat wils. Bestel echter wel op tijd. Het makkelijkste kun je kostuums online vinden. Let daarbij goed op de levertijd. Heb je nog maar een paar dagen de tijd om een kostuum te regelen, dan is het misschien handiger om naar een fysieke feestwinkel te gaan.

Matchende kleding

Als je met een groepje naar het foute feestje gaat, kun je ook kiezen voor matchende kleding voor je groepje. Bijvoorbeeld een t-shirt in dezelfde kleur.  Deze kleding kun je bijvoorbeeld laten bedrukken met een gekke tekst die past bij het feestje. Zo kan iedereen zien dat jullie als groepje bij elkaar horen. Kleding kun je goedkoop laten bedrukken bij de Textieldrukshop. Ben je aan de late kant met bestellen? Geen probleem, de Textieldrukshop heeft een spoedservice!

Foute kleding voor vrouwen

Dames kunnen op een fout feest heerlijk losgaan met tijgerprintjes, felle kleuren, gouden oorbellen en glitterhakjes. Ook een fout trainingspak zou helemaal niet misstaan op een fout feest. Ook glitters zijn helemaal geweldig om te gebruiken voor een fout feest. Niet alleen een glittertop of een legging vol met glitters is leuk, ook een glitter patroon op je gezicht past helemaal bij een fout feest.

Foute kleding voor mannen

Ook voor  mannen is er van alles op de markt. Van 3-delige pakken met gekke prints tot foute trainingspakken en shirts met foute prints. Hoe fouter de prints des te meer val je op. Ook de heren kunnen aan de slag met tijgerprints. Denk bijvoorbeeld eens aan een fluwele legging met een tijgerprint, een grote gouden schakelketting en een strak shirt. Heerlijk fout. Ben je niet zo van de extravagante kleding? Dan kun je ook je foute kersttrui uit de kast halen. Ook helemaal prima!

Foute party accessoires

De juiste accessoires maken jouw foute party kleding compleet. Met accessoires kun je flink uitpakken. Denk aan een grote foute zonnebril met een montuur van goud, of een gekke haarband. Er zjin veel spullen te verkrijgen die licht geven, zoals bijvoorbeeld lichtgevende armbanden en kettingen. Hoe meer het flikkert, hoe beter het is. Ook leuk zijn glow-in-the- dark accessoires, ook hiermee kun je extra opvallen. Of wat dacht je van lichtgevende gezichtsverf of haargel? Het is allemaal te koop. Oriënteer je dus goed en scoor de artikelen waarmee je het meest kunt opvallen.

Decoratie voor je foute party

Wat natuurlijk niet kan ontbreken op je foute party is bijpassende decoratie. Probeer een stapel oude LP’s op de kop te tikken en plak ze tegen de wand. Leg een felgekleurde rode loper voor de deur en huur confettikanonnen. Zorg voor grote opblaasbare badeenden of opblaasbare palmbomen en vergeet zeker de discoballen niet. Zo kunnen we nog wel even doorgaan, de mogelijkheden zijn eindeloos. 

Muziek 

Bij een foute party hoort natuurlijk ook foute muziek. Maar moet foute muziek nu aan voldoen? In de basis moeten het nummers zijn die iedereen kent en gemakkelijk meezingt. Daarnaast moeten het nummers zijn waar je een goed gevoel van krijgt, maar waar je je ook een beetje voor schaamt om ze op te zetten. Meestal zijn het niet de nieuwste nummers, maar wel grote hits geweest. Artiesten die op een bepaald moment erg populair waren, worden later vaak fout. Zo mogen boy- en girlbands uit de jaren 90 zoals de Backstreet Boys en de Spice Girls niet ontbreken op een foute party. 


 

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws