Lekker chillen met je billen op een loungebank

Partyscene Redactie | 4 januari 2022
algemeen

Het corona virus heeft ons niet koud gelaten de laatste maanden. De mogelijkheden om lekker te ontspannen op een terrasje, uit eten te gaan in een restaurant of uit je dak gaan tijdens een festival of feestje zijn steeds minder geworden of teruggebracht naar zero. Toch kun je zelf altijd nog een chill paleisje thuis maken met de juiste loungebank in huis of je buitenplaats. 

Proberen het thuis zo gezellig mogelijk te maken hoeft niet moeilijk te zijn of veel te kosten. Je vrienden of vriendinnen uitnodigen, lekker hapjes klaarmaken en een lekker muziekje op de achtergrond is zo slecht nog niet. Als je een groot balkon hebt of de beschikking over een tuin, kun je daar ook heerlijk een loungeset plaatsen. Dat is even wat anders dan een tafel met wat stoelen eromheen en rechtop zitten. Op de loungebanken kun je samen lekker languit liggen en relaxen, chillen en kletsen tot in de late uurtjes. Er zijn veel verschillende soorten loungesets, maar de meesten hebben er een tafel bij zodat je je drankjes en hapjes meteen bij de hand hebt. 

Plof neer op je eigen comfortabele loungebank 

Een loungeset is doorgaans een coole tuinmeubel voor in de tuin of op het terras of balkon. Lekker neerploffen en onderuit zakken in de heerlijke loungekussens. Welke je ook kiest, eigenlijk zijn alle loungebanken wel gemaakt voor ontspanning. Zoals gezegd, er zijn veel soorten loungesets. De meest populaire is wellicht de lounge hoekbank. Je kent het wel, zo’n grote hoekbank waar je zeker met zes of zeven mensen kunt zitten. Een groot voordeel. Ook wordt deze vaak onder een overkapping of op de veranda geplaatst. De losse kussens kunnen er vaak afgehaald worden wanneer het slecht weer is. En als er eens een buitje valt, kun je altijd ook kiezen voor een loungeset met weerbestendige kussens. De zogenaamde all weather stoffering die tegen een stootje kan en onderhoudsvriendelijk is. Lekker makkelijk!

Uiteenlopende loungesets

Als je dol bent op koken of misschien alleen wel lekker eten, kun je ook voor een dining loungeset kiezen. Deze heeft doorgaans een hogere tafel, zodat je er makkelijker aan kunt eten. En vaak zit er behalve een bank, ook nog een of twee losse stoelen bij die je er makkelijk bij kunt pakken indien nodig. Met een dining loungeset kun je een heerlijke plek creëren in je tuin waar je na het eten nog tot laat kunt chillen. Deze loungebank past tevens perfect in verschillende tuinstijlen. Als je niet zo heel veel ruimte tot je beschikking hebt, biedt een chaise longue loungeset uitkomst. Deze bestaat vaak uit verschillende losse delen, zodat je zelf kunt kiezen en combineren. Hoe groot maak jij je de bank? Ga jij voor een  hippe 3-, 4-, 5-, 6- of zelfs 7-delig chaise longue loungeset? 

Laagste prijsgarantie

Voor welke loungeset je ook gaat; als je voordelig een loungeset wilt kopen, kies dan voor een winkel die grootschalig inkoopt. Deze hanteert doorgaans een laagste prijsgarantie. Dan ben je eigenlijk gewoon vanaf begin af aan al verzekerd van de laagste prijs. Je kunt natuurlijk uren gaan zoeken op het web en de loungesets en prijzen met elkaar gaan vergelijken, maar waarom moeilijk doen als het makkelijk kan? Met een laagste prijsgarantie weet je meteen al dat je het nergens anders goedkoper vindt en als dat wel zo is, wordt vaak het verschil verrekend wordt. Dat scheelt weer tijd en geld!

Hout, plastic of aluminium?

Als je een zo’n tuinmeubelset koopt, kun je kijken naar de materialen waarvan deze gemaakt is.  Een aluminium loungeset heeft als voordeel dat het niet roest en dus buiten kan blijven staan in weer en wind. Bovendien is licht materiaal. Je verplaatst zo’n loungeset dus makkelijk. Als je de voorkeur geeft aan hout, is misschien teakhout is goede een duurzame optie. Het hout beschermt zich van nature al tegen verschillende weersomstandigheden. Er zijn ook plastic loungeset, vaak vervaardigd van wicker oftewel kunststof vlechtdraad. Wicker is sterk en erg onderhoudsvriendelijk. 

Lounge eiland

Iets anders dan een loungeset is een lounge daybed of lounge-eiland, maar is toch de moeite waard om even te vermelden. Helemaal voor de luxepaardjes onder ons of verliefde stelletjes. Wellicht heb je ze al bij zwembaden van luxere hotels gezien; bedden met een overkapping voor de schaduw waar je heerlijk uitgestrekt kunt liggen op zachte, comfortabele kussens alsof het je eigen bed is. Maar dan buiten. Een tuinbed waar je helemaal zen van wordt. Drankje erbij, goed gezelschap en genieten maar!

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws