Aanstaande zondag strijden finalisten voor de titel Nederlands Kampioen Just Dance 2021

Partyscene Redactie | 24 maart 2022
algemeen

Het is bijna zover: aanstaande zondag 27 maart vindt de finale van het Nederlands Kampioenschap Just Dance 2021 plaats! Tijdens de tiende editie van de Heroes Dutch Comic Con worden van 11:00 tot 18:00 de sterren van de hemel gedanst bij stand 11 in hal 11, Jaarbeurs Utrecht.

Iedereen in Nederland, of diegene nou zestien uur per week oefent in een ballroom óf alleen stiekem danst wanneer niemand kijkt, kon vorig jaar meedoen aan de kwalificaties. Met dank aan een caravan die wekenlang door het land reed om zoveel mogelijk mensen uit te dagen om hun beste score neer te zetten. Een laatste kwalificatieronde vindt deze zaterdag 26 maart nog plaats op de Heroes Dutch Comic Con, voor hen die vorig jaar nog niet de kan hadden gekregen om een plekje in de finale te bemachtigen. Uiteindelijk zijn er dus twaalf finalisten die dit weekend gaan strijden om de titel. 

De tweedelige finalestrijd wordt gehost door de welbekende Esports presentator Colin ‘’KOOLEIN’’ Wijnholds, en begint allereerst met de leaderboard-ronde. Er wordt gedanst op twee tracks waarbij de deelnemers zoveel mogelijk punten moeten verdienen. Die punten kunnen ze niet alleen scoren in de game, maar deze worden ook uitgedeeld door de professionele jury, die bestaat uit Floris Bosveld (winnaar So You Think You Can Dance 2010), Gregory Shaggy (Hip-Hop danser en choreograaf) en Femke ‘Fems’ Hugens (Bekende Twitch-streamer en dansliefhebber).

Vervolgens gaan de vier best scorende deelnemers door naar de eliminatieronde, die uiteindelijk bepaalt wie gekroond wordt tot Just Dance Kampioen van Nederland.

Overrompelen is wel essentieel om de prijzen te winnen, het blijft tenslotte een competitie. De finalisten maken kans op een Nintendo Switch, exemplaren van Just Dance 2021, een virtuele Q&A met de makers van Just Dance én spierpijn. Genoeg dus om voor te dansen!

Just Dance 2022

Voor iedereen die de finale niet heeft gehaald: het oefenen kan alvast beginnen met Just Dance 2022. Dit jaar met meer dan 40 nieuwe toptracks, zoals Don’t Go Yet van Camila Cabello, Girl Like Me van Black Eyed Peas x Shakira en meer dan 700 tracks met Just Dance Unlimited. Tevens is de nieuwe K3 track Waterval gratis speelbaar in Just Dance 2022. Dankzij de Controller App dansen spelers nu ook met maximaal zes mensen tegelijk. 

Just Dance 2022 is nu verkrijgbaar voor Nintendo Switch, PlayStation 5, PlayStation 4, Xbox Series X|S, Xbox One en Stadia, onder andere op de Ubisoft Store. Voor meer informatie over Just Dance 2022, Just Dance Unlimited en de Just Dance Controller App, bezoek justdancegame.com

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws