Tips voor het organiseren van een tuinfeestje

Dennis | 1 april 2022
algemeen

Het is lente! Ons gelukshormoon is geactiveerd! Er komen ook nog een heleboel zomerse dagen aan want de zomer staat voor de deur en dat betekent warme zomeravonden. En wat is nou leuker dan een gezellig feestje in eigen tuin?! Wij geven je 5 tips voor het organiseren van een onvergetelijk tuinfeestje met je vrienden.

Tip 1: Zorg voor genoeg zit- of staplekken

Als je een feestje organiseert wil je natuurlijk zorgen voor genoeg ruimte is voor je gasten om te zitten en staan. Comfort speelt daarbij ook een belangrijke rol. Je wilt natuurlijk niet dat je vrienden na een uurtje alweer vertrekken omdat ze geen lekkere zitplek hebben! Bij VidaXL vind je de meest comfortabele tuinsets. Van tweedelige sets tot luxe tiendelige sets. Kies jij voor een luxe hoekbank waar je prima met acht personen op kunt relaxen of toch een tuintafel met stoelen om uitgebreid te lunchen of dineren? Voor de echte party look ga je natuurlijk voor de tuinbar-set. Met de hoge barkrukken en de prachtige acaciahouten tafel met zwarte afwerking, hebben jouw vrienden het gevoel alsof ze aan de bar zitten van een luxe strandtent.

Tip 2: Maak een playlist met passende muziek

Tijdens een tuinfeestje mag muziek natuurlijk niet ontbreken. Denk aan lekkere loungebeats voor de chille vibe, zomerse hits om lekker op te dansen of akoestische gitaarmuziek voor diepe gesprekken bij het kampvuur. Maak van tevoren een leuke playlist en vraag je vrienden om hun favoriete nummers, zodat er voor iedereen wat wils is.

Tip 3: Zorg ervoor dat je tuin overdekt is

Een tuinfeestje organiseren in Nederland is risky. Je weet namelijk nooit wanneer er een regenbui opduikt. Om te voorkomen dat je gasten natregenen of je je feestje last-minute af moet blazen, is het slim om vooruit te denken. Je kunt kiezen voor een zeil of grote parasol, maar je kunt ook eens kijken naar een tent, overkappingen of zelfs tuinhuizen. Dat laatste is ook ideaal om je spullen in op te slaan wanneer de hemel openbreekt!

Tip 4: Eten en drinken

Wat is een tuinfeestje zonder eten? Of je nou uitgebreid gaat tafelen of voor kleine hapjes gaat, jouw gasten zullen met beide waarschijnlijk heel blij zijn. Je kunt er voor kiezen om de BBQ aan te zetten, je gasten te vragen om zelf kleine hapjes te maken en meebrengen, pizza’s maken in een buitenoven of eten te laten bezorgen. Geef wel vooraf aan je gasten aan of je wel of geen eten serveert. Het zou zonde zijn als je gasten te vol zijn om het eten aan te raken. Natuurlijk is het geen feestje zonder lekkere drankjes. Maak een cocktailbar waar iedereen zelf cocktails kan maken - dat scheelt jou weer werk - of kies je er voor om gewoon lekker frisse (alcoholvrije) biertjes en wijntjes te serveren vanuit de koelkast in je tuinhuisje.

Tip 5: Versiering

Om je feestje sfeervol te maken kun leuke sfeerlampjes ophangen of je tuinmeubels decoreren met leuke kussentjes, kleedjes voor als het frisser wordt of bloemetjes op tafel. Om het af te maken zet je kleine lantaarns met kaarsjes op tafel. Cozy!

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws