Kleine lettertjes gemist? Dit is wat je moet doen

Partyscene Redactie | 24 juni 2022
algemeen

Het kan de beste overkomen: je hebt net iets te snel een contract getekend en komt er achteraf opeens achter dat je het toch niet overal mee eens bent, of dat er iets helemaal niet klopt! Denk bijvoorbeeld aan een koopcontract van een nieuwe woning, of een nieuwe arbeidsovereenkomst op het werk. Waar kun je dan terecht voor juridische ondersteuning? Van een rechtsbijstandverzekering tot advocaat: in dit artikel zetten we de belangrijkste vormen van rechtshulp voor je op een rij.

Rechtsbijstand

Met een rechtsbijstandverzekering van een gerenommeerde verzekeraar als Unive ben je altijd verzekerd van juridische hulp bij een conflict. Zodra je ondersteuning nodig hebt, neem je direct contact op met de verzekeraar. Deze koppelt jou na de bespreking van de situatie aan een ervaren jurist.

Naast de basisdekkingen van de rechtsbijstandverzekering zijn er ook verschillende aanvullende dekkingen beschikbaar, zoals een dekking voor hulp bij conflicten over belastingzaken, vermogensbeheer, of een echtscheiding. Lees de polisvoorwaarden van de verzekeraar goed door om te zien wat er allemaal onder de dekking valt van jouw pakket.

Rechtshulp on demand

Het kan natuurlijk voorkomen dat je niet verzekerd bent voor rechtsbijstand wanneer je te maken krijgt met een juridisch conflict. In dat geval kan rechtshulp on demand een uitkomst bieden. Hiermee krijg je direct passende juridische ondersteuning tegen een eenmalig vast bedrag. Jouw zaak wordt snel in behandeling genomen. Binnen 24 uur weet je vaak al precies hoe je geholpen kunt worden, zodat je niet te lang in onzekerheid zit.

Advocaat

Wil je een zaak bij de rechter voeren, dan heb je in veel gevallen een advocaat nodig. De kosten voor het inschakelen van een advocaat kunnen vaak flink oplopen, aangezien advocaten vaak gespecialiseerd zijn en een zelfstandig tarief rekenen. Een advocaat kan handig zijn bij onderhandeling om een regeling te treffen met een andere partij, zoals bijvoorbeeld tijdens een scheiding. Lukt dit niet, dan kan de advocaat naar de rechter stappen of jou doorverwijzen naar een mediator, zodat je altijd op de best mogelijke manier wordt geholpen.

Het Juridisch Loket

Heb je een laag inkomen en weinig vermogen? In dat geval kan je terecht bij het Juridisch Loket. Deze rechtswinkel heeft vestigingen in steden over het hele land, waaronder Maastricht,

Haarlem, Eindhoven en Groningen. Er is een inloopspreekuur waar je altijd terecht kunt met vragen. Online helpt het Juridisch Loket mensen met informatie in verschillende artikelen, tips en voorbeeldbrieven die handig zijn bij juridische geschillen. Daarnaast kun je altijd telefonisch contact opnemen met het Juridisch Loket of een afspraak inplannen om persoonlijk advies te krijgen.

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws