Belangrijke factoren bij het kiezen van een bestelbus

Partyscene Redactie | 5 augustus 2022
algemeen

Een bestelbus is een grote investering. Je wilt dus een weloverwogen keuze maken. Welke factoren komen er allemaal kijken bij het kiezen van een bestelbus? In dit artikel zetten we 8 tips voor je op een rij.

1: Neem de tijd

Het aanbod aan bestelbussen is enorm. Klein, groot, budget, luxe. En wat dacht je van diesel, benzine of elektrisch? Er zijn ontzettend veel keuzes om te maken én je geeft er flink wat geld aan uit. Neem daarom de tijd voor je keuze.

2: Hoe groot moet de bus zijn?

Misschien wel de meest voor de hand liggende vraag: hoe groot moet de bus zijn? Wat ga je allemaal vervoeren? Let hierbij niet alleen op hoe groot en klein de spullen zijn, maar ook op de lengte en hoogte. Bestelbussen verschillen namelijk flink in formaat.

3: Hoe groter, hoe beter?

Gewoon voor zoveel mogelijk ruimte in de bus gaan? Dat is vaak geen goed idee. Het is natuurlijk makkelijk als alles er zonder nadenken in past, maar is het verder ook handig?

Een grotere bus betekent:

  • Meer brandstof nodig
  • Lastiger manoeuvreren in nauwe straten
  • Moeilijker parkeren

Ga dus voor het formaat dat je nodig hebt en niet voor onnodig groot.

4: Het trekvermogen

Wil je een bestelbus met een trekhaak? Kijk dan naar het trekvermogen van de bus. Als je veel trekvermogen nodig hebt, kan je beter niet voor een elektrische wagen gaan. Die zijn vaak minder krachtig dan een bus met een verbrandingsmotor.

5: Hoe zwaar is de lading?

Een bestelbus mag in totaal maximaal 3.500 kilo zwaar zijn. Als je zware dingen gaat vervoeren, is het een goed idee om een lichtere bestelbus aan te schaffen. Zo kan je makkelijker een zwaardere lading meenemen.

6: Hoeveel comfort wil je?

Wordt de bus alleen voor korte ritjes gebruikt? Of worden er dagelijks vele kilometers mee gereden? Het is belangrijk om hier een goed beeld van te hebben.

Als jij of jouw werknemer dagelijks uren in de bus zit, wil je natuurlijk meer comfort. Volkswagen bestelbussen staan bekend om hun goede comfort. Een voordelige optie? Dan is een Volkswagen Transporter occasion een goede keuze.

7: Brandstof of elektrisch

Wat past het beste bij jou? Diesel, benzine of elektrisch?

  • Diesel is het populairst omdat het voordelig is. Hier is dan ook veel keuze in.
  • Milieuvriendelijk rijden? Ga dan voor een elektrische bestelbus. Ook meteen goed voor je imago.
  • Ga je voor benzine? Dan is de keuze beperkt, zeker als je een occasion zoekt. Als je er veel mee rijdt, kom je hiermee bovendien duur uit.

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws