De top 5 beste partybestemmingen in de wereld

Partyscene Redactie | 3 januari 2022
algemeen

Bouw je graag een feestje? Dan heb je geluk! Nederland telt namelijk enorm veel uitgaansmogelijkheden zoals Club Air in Amsterdam, Bar Tender in Rotterdam en Het Pakhuis in Groningen waar je tot in de vroege uurtjes kunt feesten. Maar wat als het deze keer iets uitbundiger mag zijn? Wat als je je dertigste verjaardag, je vrijgezellenfeestjes of een andere mijlpaal in je leven op een unieke manier wilt vieren? Ga dan naar het buitenland voor een onvergetelijke party. Er zijn namelijk tal van internationale feestbestemming waar er op elk moment van de dag wel een feestje aan de gang is. Als je wilt weten dewelke, dan ben je hier aan het juiste adres. We geven namelijk vijf van 's werelds beste partybestemmingen mee die je zeker moet ontdekken.

Feest totdat de zon opkomt in Barcelona

Als er een stad is die de drempel hoog gelegd heeft op vlak van een bruisend nachtleven, dan is het wel Barcelona. In deze stad feest iedereen totdat de zon opkomt, en wordt het feestje voorafgegaan door een overheerlijke maaltijd. Het is dus niet verwonderlijk dat de meeste feestgangers ofwel slapen tot laat in de middag of ofwel een siesta nodig hebben! Barcelona heeft voor iedereen iets te bieden: jazzclubs, drukbezochte discotheken, salsa cafés, megaclubs, etc. Ja, deze stad is de place-to-be voor de nachtuilen onder ons. Sala Razzmatazz, Sidecar, Boulevard Culture Club en La Terrazza worden als enkele van de beste clubs van Barcelona beschouwd en als je daar binnenstapt, begrijp je ongetwijfeld waarom.

Viva Las Vegas en de buitengewone feestjes

Las Vegas is niet alleen de place-to-be voor casinoliefhebbers die aan de hand van de beste odds een gokje willen plaatsen, of die willen plaatsnemen aan het roulettewiel of de blackjacktafel. Nee, deze bruisende stad is ook perfect voor iedereen die een stevig feestje wilt bouwen tot in de vroege uurtjes. Zo moet je in Las Vegas zeker eens deelnemen aan de Rockstarcrawls Las Vegas en de Turn Up Tour, en moet je absoluut een bezoekje brengen aan House of Blues of een van de vele clubs op The Strip. De beste periode om naar Las Vegas te gaan is in oktober, want dan vindt het EDC Las Vegas dansfestival plaats.

Ibiza, het partyeiland bij uitstek

Als er een plek is waar we aan denken bij het horen van het woord ‘party’, dan is het wel Ibiza. Dit feesteiland kan rekenen op drie grote uitgaansresorts die elk jaar duizenden toeristen trekken. Zo kun je aan de Oostkust een feestje gaan bouwen in Playa d’en Bossa en kom je aan de westkust aan je trekken dankzij Ocean Beach en de Cotton Beach Club Ibiza. Natuurlijk is er ook nog Ibiza stad zelf, waar vele toeristische winkeltjes, hippe restaurants en een bruisend nachtleven op je staan te wachten. We raden aan om een bezoekje te brengen aan clubs zoals Pacha, Es Paradis en Liquido, want die worden als de beste nachtclubs van Ibiza beschouwd.

Het is het hele jaar door feest in Miami

Miami is niet alleen een populaire toeristische trekpleister omwille van de witte stranden en het uitgebreid winkelaanbod, maar ook omwille van het machtig nachtleven. Als je je graag omringt met beroemdheden, VIP’s en steenrijke feestgangers, trek dan naar de wereldberoemde boulevard Ocean Drive en Washinton Avenue waar je exclusieve bars zoals Cameo, Mango's Tropical Café en Clevelander vindt. Als je een kleiner budget hebt, maar toch wilt feesten, dan is een bezoek aan populaire uitgaansbuurt Coconut Grove zeker de moeite.

Geniet van het diverse nachtleven in Thessaloniki

Als we aan Griekenland denken, dan denken we meestal aan Kos en Kreta, maar toch mag ook Thessaloniki zeker niet op dit lijstje ontbreken. De op één na grootste stad van Griekenland is namelijk al jarenlang een favoriete zomerbestemming. Het nachtleven is er uiterst divers en heeft voor elk wat wils. Gaande van de grote disco’s tot de kleinere bars, van kunstzinnige cafés tot bouzoukia clubs - je vindt het er allemaal. Als je dan toch in Thessaloniki bent om te gaan feesten in de beste clubs zoals Tango Bar, Hoppy Pub of Room 63, kan je ook de indrukwekkende antieke ruïnes en prachtige stranden bezoeken.

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws