Griezelend Halloween in met deze true crime podcasts

Partyscene Redactie | 20 oktober 2022
algemeen

Luisteren op eigen risico…

Het is bijna Halloween en natuurlijk hoort daar een goede dosis true crime bij. Tijdens deze spooky maand luister je op Podimo naar verhalen over gruwelijke misdaden, onopgeloste zaken en vermiste personen. Luisterinspiratie nodig? Pak dan onderstaande lijst erbij. We delen een aantal true crime podcasts waarvan je op het puntje van je stoel gaat zitten. Kleine tip: slaap vanavond met een lampje aan.

Al sla je me dood

Al sla je me dood is een true crime podcast waarin - compleet ongehinderd door enige kennis van zaken - moorden, verdwijningen en andere mysteries besproken worden. Naast gruwelijke misdaadverhalen vertellen hosts Annelies en Sylvia ook over enge dingen die ze zelf hebben meegemaakt en verzinnen ze tips om niet vermoord te worden. Met een vleugje satire, zelfspot en niet voorzichtig met onze mening, maar altijd met respect voor slachtoffers.

Mr. Big    

Wim S. bekende in 2014 de moord op zijn vriendin Heidy Goedhart. Zijn bekentenis is de uitkomst van de innovatieve en omstreden undercovermethode Mr. Big. Maar Wim zegt onschuldig te zijn. Journalisten Mark Schrader en Lieke Malcorps nemen je mee in de uitgekiende undercoveroperatie rondom Wim S. Hoe ver gaat de politie in de jacht op een bekentenis? En kun je een moord bekennen als je die niet gepleegd hebt? In deze podcast doet Wim S. eenmalig zijn verhaal. En je hoort van een undercoveragent hoe het is om iemand langdurig om de tuin te leiden. In Mr. Big komt het allemaal aan bod: van de dag van de moord in 2010 tot aan de uitspraak van het Hof in 2022.

Moorden in het Noorden

Een vrouw die een week voor haar huwelijk op mysterieuze wijze verdwijnt. Twee tieners plannen een moord via sms. Een paar vriendinnen op de vlucht voor de politie van Finland naar Denemarken. Moorden in het Noorden vertelt de verhalen van de meest sensationele, huiveringwekkende en spectaculaire moordzaken in Scandinavië. 

Cees Koring    

Cees Koring, ook wel ‘Godfather van de Nederlandse misdaadjournalistiek’ genoemd, beet zich vast in obscure zaken voor de grootste Nederlandse krant, van moord, kidnappings en drugshandel tot fraude, witwassen bij banken, kunstvervalsing, corruptie bij de politie en gerechtelijke dwalingen. 

Durf je het na deze podcasts nog aan? Dan hebben we hier nog een flinke dosis huiveringwekkende verhalen:

Moordcast 

In Moordcast neemt Dionne Slagter je mee in verschillende mysterieuze moordzaken. Samen met haar broer Henrik als sidekick duiken zij in de waargebeurde misdaadverhalen.

Onopgelost    

Onopgelost is de podcast over de meest spraakmakende cold cases van Amerika en de rest van de wereld. David Lucieer vertelt je waargebeurde verhalen over misdaad en moord, die, om welke reden dan ook, allemaal nog geen einde hebben. 

Taghi podcast

Als je de naam Ridouan Taghi hoort, denk je al snel aan liquidaties, cokehandel en extreem geweld. Misdaadverslaggevers Paul Vugts en Wouter Laumans volgen de veelvoudige liquidatiezaak Marengo rondom hoofdverdachte Taghi op de voet. Corrie Gerritsma praat in deze podcast met hen over de onwaarschijnlijke bloeddorst van Taghi.

De Vermisten    

Kun jij ‘De Vermisten’ helpen vinden? Melody Klaver neemt je mee in langlopende vermissingszaken van over de hele wereld en vraagt jou, de luisteraar, om hulp.

In de ban van sektes  

Luister naar de wrede verhalen die achter gesloten deuren van sektes plaatsvonden. Hoe trekken sekteleiders hun leden aan? En wat houdt hen jarenlang in sekteachtige gemeenschappen? In deze podcast wordt je meegenomen in verschillende moordzaken, bizarre rituelen en geweld. 

De Willem  

 Harry Lensink en Marian Husken volgen al jaren het dossier Willem Holleeder en andere crimezaken. Eens per week praten ze je bij over de wereld van de georganiseerde misdaad. 

Geen fan van true crime, maar wel zin in een bizar verhaal? 

Het Mysterie van de Diriyah Star Night 

Digitaal kunstenaar Jeroen schakelt hulp in van journalist Lex Boon nadat hij op een dag in een Saudische krant leest dat één van zijn schilderijen maar liefst voor $3,2 miljoen is verkocht. Alleen is dit schilderij niet van hem. En het geld staat ook niet op zijn rekening. Lex en Jeroen gaan samen op zoek naar antwoorden in Saudi-Arabië en nemen je mee in dit bizarre verhaal.

Door te luisteren naar je favoriete podcast op Podimo, beloon je de makers ervan!
Happy Halloween! 🍁🍂
 
Team Podimo

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws