Deze podcasts geven je een kerstcadeautje

Partyscene Redactie | 16 december 2022
algemeen

Rond het eind van het jaar denken we vaak terug aan wat er het afgelopen jaar is gebeurd. Wat waren de hoogtepunten, dieptepunten, en wat nemen we wel of juist niet mee het nieuwe jaar in? Ook in podcastland is deze trend doorgedrongen, met speciale kerst & nieuwjaar afleveringen die allemaal te beluisteren zijn op Podimo. Van terugblikken tijdens een kerstborrel, tot een reisverslag over 'The Official Hometown of Santa Claus'. Eén ding is zeker: jij hoeft je absoluut niet te vervelen deze Kerst!

Alle Geschiedenis Ooit

Waarom wilden de puriteinen het kerstfeest uitbannen? Hebben we onze kerstmythes te danken aan eeuwenoude sjamanen uit Siberië, die met hallucinerende paddestoelen ceremonies hielden? En hoe bracht in 1968 een kerstboodschap de hele planeet aarde even bij elkaar? Het antwoord op al deze vragen hoor je in de speciale kersteditie van de  podcast Alle Geschiedenis Ooit.

Uitzenddatum: vanaf 24 december 

Goed Verhaal

Journalist Lex Boon is stapelgek op kerst: de liedjes, de tijd met familie, het lekkere eten en natuurlijk de kerstcadeautjes. Maar zelfs als kerstlover pur sang, kan Lex er niet over uit dat het Lapse dorp Rovaniemi zich 'The Official Hometown of Santa Claus' noemt. Want: de kerstman bestaat natuurlijk helemaal niet echt! En dus gaat Lex naar Rovaniemi, om de kerstman eens stevig aan de tand te voelen en de bubbel van dit commerciële gehucht door te prikken. Zijn reisverslag is verspreid over 3 afleveringen en hoor je terug in afl 5-7 van de podcast Goed Verhaal. 

Uitzenddatum: 8, 15 & 22 december 

De Juice Show

Yvonne Coldeweijer & Mark Koster bespreken elke week dé juice van dat moment. In de laatste aflevering van het jaar reiken zij de Juice Show awards uit. Wie gaat er met welke award vandoor? Je hoort het allemaal in de aflevering van 28 december.

Uitzenddatum: 28 december 

Dit Komt Nooit Meer Goed

Roos Schlikker en Malou Holshuijsen organiseren net als vorig jaar een kerstborrel, waarin ze eerdere gasten ontvangen voor een terugblik op het afgelopen jaar. In de Kerstspecial van dit jaar zijn Theodor Holman, Eva Posthuma De Boer en Alex Ploeg te gast. 

Uitzenddatum: 22 & 29 december

Moordcast

In Moordcast neemt Dionne Slagter je mee in verschillende mysterieuze moordzaken. Samen met haar broer Henrik als sidekick duiken zij in de waargebeurde misdaadverhalen. In december zijn dit zaken die zich afspelen rond kerst en de winter. Dat wordt lekker griezelen bij de openhaard.

Uitzenddatum: heel december 

Praat Muziek Met Me

Iedereen heeft wel een favoriet kerstnummer. In 'Praat Muziek Met Me' neemt Veronica van Hoogdalem met haar gasten hun muzikale dagboek door. Samen bespreken ze hun vroegste muziekherinnering, liedjes uit hun schooltijd en nummers die ze van A tot Z mee kunnen zingen. In deze speciale kerstaflevering doet ze dat met niemand minder dan haar vriend Keyennu Lont.

Uitzenddatum: 22 december 

Skip Intro

In Skip Intro bespreken Alex Mazereeuw en Anke Meijer wekelijks de meest spraakmakende series, en vertellen ze wat je wel (of juist níet) moet gaan kijken. Rond kerst is er een speciale aflevering waarin ze terugblikken op dit jaar: wat zijn de topseries van 2022  die je gezien moet hebben gezien? Een week later is er een vooruitblik: wat worden de beste series van 2023?

Uitzenddatum: 22 en 29 december 

Reality Check

In Reality Check praten Timo, Marissa, Till en Eva na over dé realityserie van het moment. Van Ex on the Beach tot B&B Vol Liefde; ze hebben het dit jaar allemaal gezien. Daarom reiken ze aan het eind van dit jaar speciale awards uit. Wat was de beste reality serie, welke was het meest fake, wie had de beste kus? Je hoort het allemaal in de aflevering op 29 december.

Uitzenddatum: 29 december 

Nooit Gezien

Gijs Wilbrink, Ivo van Aart en Anna Drijver biechten, als filmmakers en - liefhebbers, aan elkaar op welke klassiekers zij nog nooit gezien hebben. Elke aflevering kijken en bespreken ze een film die voor één van hen nieuw is. Met kerst kan een bekende kerst horror klassieker niet ontbreken en kijken ze samen de "Gremlins".

Uitzenddatum: 20 december 

Televisië

Televisië is dé podcast over Nederlandse televisieprogramma's. Journalisten Alex Mazereeuw en Michel Doodeman kijken lineaire tv, zodat jij dat niet meer hoeft te doen. In deze aflevering blikken ze terug op alles hoogte- en dieptepunten van alles wat in 2022 op onze beeldbuis is verschenen.

Uitzenddatum: 29 december 

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws