Wat trek je aan naar deze feestelijke gelegenheden?

Partyscene Redactie | 23 december 2022
algemeen

Een feestje, diner of concert, in welke vorm dan ook is eigenlijk altijd leuk. Het uitkiezen van je outfit is vaak een leuk onderdeel van de voorbereiding op de dag of avond. Soms is het zelfs noodzakelijk dat er speciale aandacht aan wordt besteed, als er bijvoorbeeld een dresscode geldt. Een speciale gelegenheid vraagt dus om een speciale outfit. Over het algemeen is een dresscode vooral geldig voor een chique aangelegenheid zoals een diner of bruiloft. Maar zijn er specifieke dresscodes voor een concert en wat trek je aan naar een kerstdiner van je werk? 

Festivals 

Festivals hebben over het algemeen geen speciale dresscode. Toch is het voor veel mensen een reden om lekker uit te pakken wat kleding betreft. Steeds vaker zie je bezoekers rondlopen in extravagante outfits en fleurige prints. Ook flared broeken, helemaal in de jaren 70 stijl, of vrolijke zomerjurkjes zijn populair om te dragen naar festivals. Colourful Rebel is een merk waar je dit soort kleding heel goed kunt scoren. Het past helemaal in de festivalsfeer, waarbij alles kan en mag. Veel festivals vinden plaats in de zomer. Korte broeken of jurken zijn dus meestal het fijnst, om de temperaturen te kunnen trotseren. Pieces kleding heeft ook een uitgebreid assortiment met vrolijke prints en kleuren, maar ook mooie basics die van pas kunnen komen op een festival. Als je op een meerdaags festival bent, wil je namelijk soms ook gewoon in je joggingbroek en hoodie voor de tent zitten. Het is daarnaast zeker verstandig om ook warme kleding mee te nemen en iets dat je beschermt tegen de regen. In Nederland weet je het maar nooit met het weer. 

Concert of theater

Wat je naar een concert of theater aantrekt hangt erg van de gelegenheid af. Naar een klassiek concert draag je waarschijnlijk iets anders dan naar een concert van een hippe band. Concerten van artiesten of bands vereisen meestal geen specifieke kleding. Je trekt gewoon aan waar je je prettig in voelt. Soms zie je wel aan het soort kleding bij wat voor soort concert je staat. Bij een punk-rockconcert dragen waarschijnlijk veel mensen zwarte kleding. Bij een klassiek concert is dat anders. Hoewel er waarschijnlijk geen officiële dresscode geldt, wordt een nette outfit wel op prijs gesteld bij een concertgebouw. Veel mensen doen dit ook al uit zichzelf, het past bij de sfeer en het is leuk om je feestelijk aan te kleden voor een avondje uit. Hetzelfde geldt voor een bezoek aan het theater. Ook hierbij besteden mensen vaak aandacht aan hun outfit. Het is toch onderdeel van je avond uit.

Kerstdiners of borrels

Heb je een kerstdiner of borrel van je werk gepland staan? Dan kan het zijn dat er een specifieke dresscode geldt. Dit moet je terugvinden op de uitnodiging. Ben je er niet zeker van, dan kun je het altijd even navragen bij je werkgever. Je wilt niet als enige uit de toon vallen. Een veelvoorkomende dresscode op chique diners is vaak Black Tie. De heren dragen daarbij een smoking en de vrouwen een lange jurk. Als er geen dresscode is, maar het diner wel in een chique restaurant is, dan is het aan te raden je gewoon netjes aan te kleden. Maar een pak of smoking is dan waarschijnlijk niet nodig. Je kunt altijd met je collega´s overleggen zodat het in ieder geval overeenkomt. Kerstdiners bij mensen thuis zijn meestal meer casual. Misschien zit jij wel met de hele familie in je pyjama op de bank kerstfilms te kijken en zetten jullie die trend voort bij het diner. Er zijn ook families die het heel anders aanpakken waarbij de mannen in pak gaan en vrouwen een mooie jurk dragen of andere chique outfit. Dit hangt dus volledig af van de wensen van jou en je familie. Ook kan er sprake zijn van een traditie die jullie al jarenlang in stand houden. Het is maar net wat er bij je past. 

Bruiloft

Bruiloften zijn vaak en perfecte aangelegenheid om helemaal uit te pakken. Hoewel steeds meer bruidsparen er tegenwoordig voor kiezen om de trouwdag low-key te vieren in een soort festivalstijl, zijn er zeker nog bruiloften waarbij een dresscode geldt. Mensen doen altijd wel hun best, maar een dresscode kan je helpen bij het kiezen van de juiste outfit. Ook hierbij komt Black Tie voor, maar ook wat meer casual opties zoals Tenue de Ville, Casual Chic of gewoon Feestelijk. Zolang je maar je best doet, is dat waarschijnlijk voor het bruidspaar al voldoende.

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws