Hoe kun je geld verdienen met Instagram

Partyscene Redactie | 3 januari 2023
algemeen

Instagram is de laatste jaren uitgegroeid tot een van de grootste social media kanalen. De mogelijkheden met Instagram zijn dan ook eindeloos. Je kunt een beetje scrollen en kijken naar andere accounts. Je kunt je eigen account maken en zo van alles delen met vrienden en familie. Maar je kunt ook echt een business maken van Instagram. Er gaat enorm veel geld schuil achter dit sociale medium en de mogelijkheden zijn eindeloos! Om geld te kunnen verdienen met je eigen account zal je eerst een behoorlijk bereik moeten creëren. Dit kan door te kiezen voor organisch groeien of je kunt volgers kopen via verschillende kanalen zoals gebruikersnamen.nl. Op deze manier kun je sneller groeien, wordt je interessanter voor andere nieuwe volgers en het belangrijkste voor bedrijven.  

Groeien op Instagram

Voordat je geld kunt verdienen met Instagram is het belangrijk om te groeien. Zoals al eerder aangegeven kan dit op twee manieren. Je kunt kiezen voor organisch groeien of voor het kopen van volgers. Wanneer je organisch groeit dan groei je van volgers die worden behaald vanuit de pagina zelf. Dus simpelweg; jij post een foto of een REEL en liked foto’s van andere accounts. De mensen die je op dat moment bereikt en jouw gaan volgen is organische groei. Wanneer jij ervoor kiest om advertenties te plaatsen of om bijvoorbeeld volgers te kopen via Like4you.nl dan is dat een andere vorm van groeien.

Geld verdienen met Instagram

Er zijn ontzettend veel verschillende manieren om geld te verdienen met Instagram. De meest voorkomende manieren zetten wij voor jou op een rij:

1.  Content creator

Als content creator creëer je content voor opdrachtgevers. Dit kan natuurlijk op verschillende manieren zoals het plaatsen van foto’s & REELS, of het schrijven van teksten. Als content creator moet jij alle trends in de gaten houden en uitzoeken wat relevant is voor jouw opdrachtgevers. Het is belangrijk dat je creatief bent, met nieuwe ideeën komt en dat je content inspirerend is voor de doelgroep. Als content creator werk je dus wel voor één of meerdere opdrachtgevers en niet voor jezelf.

2.  Werk samen met merken

Wanneer je een behoorlijk bereik hebt opgebouwd met je eigen pagina door organisch te groeien of volgers te kopen via likes-kopen.nl. Kun je samenwerkingen aangaan met verschillende merken of bedrijven. In de meeste gevallen ga je als influencer een samenwerking aan met een merk of een bedrijf. Als influencer heb je een behoorlijk aantal volgers die jouw zien als trendsetter of betrouwbare expert. Jouw volgers waarderen jouw mening en daar maakt een bedrijf maar al te graag gebruik van. Wanneer jij een product of dienst via jouw kanaal promoot kan het bedrijf hier omzet uithalen. Het is wel belangrijk om als influencer dicht bij jezelf te blijven. Ga niet met elk merk of bedrijf dat om de hoek komt kijken een samenwerking aan. Dan kan het namelijk overkomen alsof je dit alleen voor het geld doet en kun je volgers en je geloofwaardigheid verliezen.

3.  Maak gebruik van affiliate links

De afgelopen jaren is het aantal bedrijven en webshops dat gebruik maakt van affiliate marketing enorm gegroeid. Maar wat is dat nou precies? Affiliate marketing is een vorm van internetmarketing waarbij jij beloond wordt voor gegenereerde verkopen die een affiliate heeft opgeleverd. Een simpel voorbeeld; jij bent affiliate partners met een webshop voor reisartikelen. Je kunt dan online via jouw partnerlogin van de webshop speciale affiliate linkjes maken. Deze linkjes bevatten een unieke code die gelinkt is naar jouw partnerlogin. Wanneer jij dit linkje via Instagram deelt, en mensen vervolgens op dit linkje klikken en de producten kopen. Dan kan de webshop via de unieke code zien dat deze verkoop aan jou te danken is. Jij krijgt dan een klein percentage van de omzet. Affiliate is een goede manier om geld te verdienen, maar je moet een groot bereik hebben om er echt veel mee te kunnen verdienen.

4.     Verkoop producten via de Instagram shop

Wist je dat Instagram een eigen shop heeft? Je kunt hier video’s en afbeeldingen van jouw producten delen, waarna mensen eenvoudig jouw eigen producten kunnen kopen. Het grootste voordeel van het hebben van een Instagram shop? Het is helemaal gratis! Je betaald alleen een kleine commissie aan Instagram als iemand iets koopt via jouw pagina. Een beetje hetzelfde als met affiliate marketing, alleen betaal jij dit percentage nu aan Instagram. 

5.  Ga op zoek naar klanten via Instagram

Instagram heeft een groot bereik. Het is daarmee de perfecte marketingtool! Via Instagram kun je jouw eigen producten of diensten aanbieden. Deel mooie foto’s of video’s van jouw producten of diensten. Hiermee vergroot je jouw naamsbekendheid waardoor je meer klanten bereikt en binnenhaalt. Meer klanten is automatisch meer omzet!

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws