Alles wat je moet weten over in nachtclubs betalen

Partyscene Redactie | 23 februari 2023
algemeen

Nederland staat om vele dingen bekend, zoals onze prachtige tulpenvelden en iconische molens. Echter genieten ook talloze mensen van het nachtleven in Nederland. Daarbij zijn met name nachtclubs in plekken als Amsterdam en Rotterdam erg bekend. Nachtclubs staan er echter om bekend een vrij beperkt aantal betaalmethodes te hebben. Gelukkig is dit in Nederland niet het geval. In deze blog leer je alles wat je moet weten over in nachtclubs betalen. Hierdoor weet je zeker dat een betaling doen in een leuke club moeiteloos verloopt.

De betalingsmogelijkheden die je in de meeste uitgaansgelegenheden vindt

In de eerste plaats is het zaak om te bespreken welke betalingsmogelijkheden er bestaan in Nederlandse uitgaansgelegenheden. Hieronder hebben we je een overzicht voor je gemaakt zodat je precies weet wat je opties zijn.

Betalen met je credit card

De eerste wijze waarop je kunt betalen in Nederlandse nachtclubs, is met je credit card. Er zijn verschillende creditcards waarmee je in Nederlandse uitgaansgelegenheden kunt betalen. De meest bekende van deze kaarten is de MasterCard en de Visa. Het voordeel van deze kaarten is dat je bijna overal kunt betalen. Bovendien kan jij hiermee ook geld terugvorderen als er iets misgaat en je onterecht veel te veel hebt betaald. Dit geeft extra veel zekerheid wanneer je een uitgaansgelegenheid bezoekt en wat alcohol op hebt. 

Met Apple Pay betalen

Apple Pay is een andere betaalmethode die steeds meer terrein wint in Nederland. Het voordeel van Apple Pay is dat het gemakkelijk en snel is. Een ander groot voordeel van Apple Pay is dat je gegevens veilig zijn en er geen kans bestaat dat jouw persoonlijke gegevens buiten de app geraken. Betalen met Apple Pay werkt als volgt: je activeert de Apple Wallet app, selecteert vervolgens de kaart waarmee je wilt betalen en scant dan met je telefoon de pin machine van de barman of barvrouw.

Contant geld

Naast de betaalmogelijkheden met een kaart, is bij veel nachtclubs ook met contant geld betalen nog mogelijk. Het voordeel van contant geld is dat het altijd werkt en je nooit te maken krijgt met extra servicekosten. Het nadeel hiervan is echter dat je altijd genoeg contant geld moet meenemen wanneer je naar een club gaat. Controleer bovendien ook of de club waar jij heen gaat, contant geld accepteert. Bij de meeste clubs is dit gelukkig nog wel het geval.

Betalen met Google Pay

Wanneer je geen iPhone hebt, maar bijvoorbeeld een Samsung of Huawei, dan kun je voor een betaaloplossing als Google Pay kiezen voor het uitgaan. Deze app werkt in principe hetzelfde als Apple Pay, maar is aangepast op de Android-telefoons. Verder is het proces vrijwel identiek. Je activeert namelijk de app, selecteert weer je kaart en scant de pinmachine van de barman of barvrouw.

Met je debetkaart betalen

Tot slot is het ook mogelijk om met je debetkaart te betalen. Dit kan bij sommige clubs enorm handig zijn, vooral wanneer je niet over genoeg contant geld beschikt. Dit is de meest gebruikte manier van betalen bij Nederlandse uitgaansgelegenheden en de meeste clubs accepteren daardoor probleemloos een Nederlandse debetkaart. Bovendien kun je ook contactloos betalen met je debetkaart, wat het voor jou nog makkelijker maakt.

De betaalmethodes verschillen per club

Verder is het goed om te weten dat de betaalmethodes per club kunnen verschillen. Het is daarom verstandig om vooraf even na te gaan wat de betalingsmogelijkheden zijn bij de club waar jij gaat uitgaan. Zo weet je zeker dat je nooit voor verrassingen komt te staan. Kies er verder voor om minimaal 2 soorten betaalmethodes bij je te hebben. Dat kan enorm handig zijn wanneer een betaalmethode niet wordt geaccepteerd of wanneer bijvoorbeeld je debetkaart plotseling niet meer werkt.

Vaak wordt alleen contant bij de garderobe geaccepteerd

Tot slot is het ook goed om te weten dat bij de garderobe vaak alleen met contant geld betalen wordt geaccepteerd. Dit kan dus erg vervelend zijn wanneer je geen contant geld meer hebt en hier niet over afweet. Zorg daarom dat je voldoende contant geld bij de hand hebt voordat je naar een club gaat. Op die manier ben je ervan verzekerd dat je niet voor verrassingen komt te staan.

Al met al is het geen slecht idee om van tevoren na te gaan wat de betaalmethodes zijn bij een bepaalde club. Tevens weet je nu precies welke opties rendabel zijn. Kies daarbij voor minimaal 2 opties zodat je gegarandeerd een leuke tijd hebt. Wij wensen je alvast veel plezier toe in de club!

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws