Waarom wij geboortekaartjes sturen

Partyscene Redactie | 31 januari 2023
algemeen

Vroeger zag je ze ongetwijfeld vaak in de brievenbus vallen: geboortekaartjes. Een hele leuke traditie die we in stand moeten houden in dit online tijdperk. Juist het sturen van een fysiek kaartje is onwijs leuk. Benieuwd naar de verschillende redenen om fysieke geboortekaartjes te blijven sturen? Lees dan de rest van deze blog!

Traditie

Sommige tradities zijn toe aan veranderingen maar niet de traditie van geboortekaartjes. De afgelopen jaren is er natuurlijk wel het een en ander veranderd in het uiterlijk. Toch zou de traditie van een fysiek geboortekaartje moeten blijven bestaan. Stel je voor dat je later jouw eigen geboortekaartje niet meer toevallig tegenkomt in een oude box met kaartjes maar op het mailadres van je ouders. Dat zou zonde zijn!

Het valt op

Een fysiek kaartje door de bus komt steeds minder voor. De mailtjes, appjes en Instagram dm’s daarintegen worden er steeds meer. Een fysiek kaartje valt dus een stuk beter op. Zo weet iedereen dat de kleine spruit geboren is. Ook de wat oudere mensen die geen mobiel met internet tot hun bereik hebben.

Alle informatie op een rij

Een geboortekaartje is natuurlijk hét moment om de geboorte van de kleine bekend te maken. Toch kun je een hoop informatie kwijt op het mooie, kleine kaartje. Denk aan de naam, maar adresgegevens, het gewicht en misschien wel een gedicht of een foto. Daarnaast kunnen de wensen kenbaar worden gemaakt wat betreft het ontmoeten van de baby.

Een ode aan de kleine

Een geboortekaartje laat natuurlijk zien hoe trots jullie zijn als nieuwe ouders. Een geboortekaartje is eigenlijk meteen een klein cadeautje aan het kind voor later. Zo kan het kindje zien hoe blij zijn of haar ouders waren met hun komst. Een leuke manier om te laten zien dat je dankbaar bent voor het kleine, nieuwe leven.

De leukste geboortekaartjes

Geboortekaartjes zijn er in allerlei vormen en maten te bestellen. Geboortekaartjes van Blijkaartje zijn gemakkelijk te bestellen in een stijl die jij leuk vindt. Wil jij graag een rustig kaartje of juist een kaartje met heel veel kleuren? Bijna alles is mogelijk. En dat is handig, een geboortekaartje is immers persoonlijk. Wel zo fijn dat er dus een groot assortiment aan kaartjes is. Kies jij voor een geboortekaartje met bloemen, een met dieren of liever een kaartje met een afbeelding van de kleine? Jouw persoonlijke touch is uiteraard toe te voegen aan de geboortekaartjes. Zo kan jij het gewenste kaartje simpel bestellen.

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws