EXIT Festival - dag 2

Céline | 11 juli 2016
blogs

EXIT Festival - dag 2

Na wat bijgeslapen te hebben zijn we weer helemaal fris en fruitig voor dag 2 van Exit Festival. Gisteren hebben we slechts een klein deel gezien van dit immens grote en bijzondere 4-daagse festival, maar toch kan ik je al 1 ding vertellen... Dit festival is als geen ander. De gehele ambiance en setting is met geen enkel ander festival waar ter wereld dan ook te vergelijken.

We lopen het hotel uit om een taxi naar het festival te pakken. De taxichauffeurs lijken vriendelijk doordat je zo nu en dan een sympathiek lachje van ze krijgt toebedeeld, maar verder spreken ze geen woord tegen je. We rijden de laatste meters over de Varadin brug waar tevens duizenden festivalbezoekers gretig aanstalten maken richting het fort.

Eenmaal uit de taxi begeven we ons richting de kleine entrance aan de zijkant van het festivalterrein. Om hier te kunnen komen moet je - en jawel, we hebben ze geteld - maar liefst 99 treden van de oude stadstrap omhoog klauteren. De doorgang bij de toegangspoortjes verloopt met name voor de dames behoorlijk stroef. Dit is te wijten aan de veiligheidscontroles die grondig door de lokale politie zelf wordt uitgevoerd. Tasjes worden van onder tot boven geïnspecteerd en binnenstebuiten gekeerd.

Kensington!

Allereerst gaan we vanavond een kijkje nemen bij onze Nederlandse vrienden van Kensington. Misschien grappig om te weten is dat ze bij ons in het hotel verblijven en ik met 1 van de heren gisteren kort heb vastgezeten in de lift. Los daarvan struikelde ik bij terugkomst in het hotel na hun optreden vol over de bandleden heen -ze zaten op het trappetje voor de lobby- wat een mooie opening was voor een praatje waarin we hebben gesproken over hun optreden van die avond. Ook hebben we de verschillen tussen bandjes en dj’s uiteengezet wat resulteerde in een komische tirade. Enfin, terug naar het festival. We lopen richting de Fusion Stage waar Kensington vanavond zal optreden. Hiervoor moeten we over de smalle klinkerpaden en door een lange donkere tunnel om bij betreffend podium te komen.

Het optreden van Kensington was zoals altijd fenomenaal. Rauw, puur en ijzersterk muzikaal. Je merkte wel dat de bekendheid van de band nog niet 100% is in Servië, maar ondanks dat kregen ze toch het gehele publiek volop mee. Links en rechts kwamen de Belgische en Nederlandse vlaggen in het publiek tevoorschijn. Dit gaf de bandleden vast en zeker een goed gevoel.

Reggae en latino stages

We lopen door een lange met lichtjes bezaaide tunnel door naar de Reggae stage waar we gevoelsmatig terecht komen in een geheel andere wereld. Een wereld gevuld met liefde voor elkaar en saamhorigheid. Heerlijke Jamaicaanse beats galmen door boxen. Het is bijzonder om te merken dat de sfeer en de mensen bij iedere stage zo extreem van elkaar verschillen. Het is alsof je op 1 en dezelfde avond meerdere festivals bezoekt.

Een stukje verderop bevindt zich de latino stage. We lopen een trappetje af om op het binnenpleintje te komen. Op het podium staan ongeveer 10 dansers die een soort van dansles verzorgen aan het publiek. Stuk voor stuk pakt het publiek de danspasjes op waardoor de hele menigte dezelfde bewegingen maakt.

Voordat we naar de hoofdact van de avond gaan lopen we nog een klein hoekje in waar zich een kleine karaoke bar bevindt. Er staat ongeveer 100 man aan publiek waarvan er 10 in de rij staan om een liedje te zingen. Dolkomisch om te zien. De meeste liedjes zijn voor ons onbekende Servische liedjes.

Guetta-time!

Het is inmiddels de hoogste tijd om ons te verplaatsen naar de overweldigende mainstage om een blik op te kunnen vangen van hoofdact David Guetta. Gezien de megadrukte is het lastig om een goed plekje in het publiek te bemachtigen. Logischerwijs gaat iedereen voor de beste spot. De intense drukte maakt het dat er links en rechts irritaties optreden onder de bezoekers. Je merkt dat dit de boel lichtelijk overschaduwd. Enfin, de opening van David zijn set is zoals altijd muzikaal explosief. Hij zet in met een van zijn eigen songs “Play Hard” en iedereen zingt en springt gewillig mee. Op het moment dat mister Guetta “Shot Me Down” inzet, knalt er op de maat van de “bang” vanuit het podium vuurwerk over het publiek de lucht in. De reacties zijn overweldigend en wij krijgen hierdoor wederom een klein kippenvelletje. De rest van de set is eigenlijk zoals we van David Guetta zijn gewend, afwisselend, sterk commercieel met uptempo electro-house beats.

Na afloop zijn we nog een klein half uurtje in de persruimte aanwezig geweest om bij te komen en wat af te koelen. We nemen tevens afscheid van onze 3FM collega’s die morgen alweer terugvliegen naar Nederland. Voor ons zit de helft van Exit Festival er pas op, gelukkig mogen wij na vanavond nog 2 dagen..

Dag 1
Lees hier hoe Céline de eerste dag van Exit Festival beleefde. 

 

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws