EXIT Festival - dag 3

Céline | 12 juli 2016
blogs

EXIT Festival - dag 3

We zijn aangekomen op dag 3 van Exit Festival in Novi Sad. Vanavond regeren de Nederlandse dj’s de Dance Arena en daar kijken we nu al naar uit! Overdag zijn we het gezellige stadscentrum ingewandeld en hebben ons daar prima vermaakt. Er zijn tal van musea, winkeltjes, barretjes en restaurants waar je je urenlang kunt vermaken. Het is wederom een warme dag van bijna 30 graden. Ons hoor je vooralsnog niet klagen.

Rond 19.00u meeten we met de organisatie van Exit Festival en een select clubje buitenlandse pers op 1 van de VIP-terrassen met een fantastisch uitzicht over de Donau. We zijn uitgenodigd om samen een hapje en drankje te doen en elkaar wat beter te leren kennen. De sfeer is gemoedelijk en we voelen ons erg welkom. We worden door de CEO kort welkom geheten en al snel daarna neemt hij afscheid van ons om wat bij te slapen. Er zijn in totaal 700 persaccreditaties goedgekeurd van media uit 15 verschillende landen. Naast 3FM en Pinguïn Radio zijn wij de enige Nederlandse pers aanwezig op Exit Festival.

Ongeveer een uurtje later is het de hoogste tijd voor wat actie. We lopen met onze nieuw gemaakte vrienden naar de silet disco om daar in alle stilte een dansje te doen. Het is wederom trappetje af om op een binnenpleintje terecht te komen. We krijgen een koptelefoon en kunnen hiermee van kanaal naar kanaal switchen. Je merkt dat iedereen zich lekker afzondert en in zijn eigen wereldje bevindt. Voor ons is het de grootste silent disco die we ooit eerder hebben gezien. Dolle pret!

Drie op een rij

Drie op een rij... Vanavond is het onze avond! Drie Nederlandse DJ’s staan primetime geprogrammeerd in de Dance Arena. Het is de eer aan Sam Feldt, Nicky Romero en Oliver Heldens om het publiek tot diep in de nacht te vermaken. Robin Schulz is door een griepje vervangen door Oliver Heldens. Dit is vanmiddag pas bekend gemaakt. We hebben het privilege om de avond door te brengen op het VIP-deck van de Dance Arena. Om hier te komen moeten we een aantal donkere tunneltjes door, weer wat trapjes op en af en voilà, we zijn er. De wandeling ernaar toe is al een beleving op zich.

De Dance Arena staat tot de nok toe vol met ongeduldige EDM-liefhebbers die klaar zijn voor een feestje. Sam Feldt opent zijn set met uiteraard een van zijn eigen remixen “Show me love” gevolgd door “Sugar” van Robin Schulz. Op deze manier is Robin er toch nog een beetje bij vanavond. Hij pakt door met “Heaven” van Shaun Frank en KSHMR gevold door “Sweet lovin” van Sigala. Een heerlijke funky feel good set met veel melodieuze vocals. Richting afsluiting knalt hij nog een tweetal remixen van jaren '90 hits “Pump up te jam” en “The Rhythm of the night" erdoorheen. De 22-jarige Sam heeft overduidelijk alles gegeven en neemt afscheid met een schorre maar voldane stem.

Na de afsluiting van Sam Feldt stijgt de spanning onder de bezoekers voelbaar. Stiekem is het echte wachten geweest op Nicky Romero. De opening van zijn set is dan ook fenomenaal, meteen VOL gas. Vanaf de stage knalt het vuurwerk de lucht in en het publiek schreeuwt de longen uit het lijf. De ene dikke plaat na de andere knalt in een flink tempo door de speakers heen. “Funkatron” van Tom Staar en Robbie Rivera, “Light it up” van Major Lazer (Quintino bootleg) en “Runaway (U & I)” van Galantis (Quintino remix). Do we need to say more?

Oliver Heldens!

Oliver Heldens is de hekkensluiter van de avond, althans, voor wat betreft de Nederlandse brigade. Onze van origine Rotterdammer stond ook vorig jaar in de Dance Arena van Exit Festival en was overduidelijk blij weer terug te zijn in het fort. Zijn set was zoals altijd solide met een grote mate van deep-house tunes en electro-house beats. Eigen releases zoals "Ghost" en "Space Sheep (ft. Chocolate Puma)" kwamen voorbij gevlogen. Aangezien het zonnetje langzaamaan begint op te komen is het voor ons tijd om een taxi op te zoeken en terug te gaan naar ons hotel. Met suizende oren liggen we na te genieten in ons bedje. 3 days down, 1 to go!

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws