Welcome to Miami

DJ Eric van Kleef | 23 maart 2017
blogs

'Party in the city where the heat is on, all night on the beach till the break of dawn'. Het is alweer twintig jaar geleden dat Will Smith deze woorden zong. Lang geleden, want 'Sex on the Beach' wordt tegenwoordig alleen nog maar gewaardeerd als het in een cocktailglas zit met een lullig parapluutje erin. 

Temptation Island

Eens per jaar verandert de ingedutte en - op het art-decodistrict na - spuuglelijke Zuid-Amerikaanse enclave in een Temptation Island voor Deejays, Label-Lullo’s en Media-Macho’s die zich voor een bezoekje aan een congres ongegeneerd laten vollopen. En leeglopen trouwens. 

Dat de Miami Music Week samenvalt met Spring Break, waar duizenden Amerikaanse tieners hetzelfde doen, is natuurlijk geen toeval. Voeg daar een stralend zonnetje aan toe en je kunt de vakantieweek vergelijken met de opbouw van een technoset inclusief orgastisch slotakkoord. De volgende dag melden zelfs hun katers zich vrijwillig bij de AA, maar dat is part of the game.

The Dutchies

Er is echter één groep die zich onttrekt aan deze hedonistische poolparty en zich de hele week de muzikale ballen uit de gesponsorde broek werkt. En dat zijn... The Dutchies. Terwijl de mindere goden zich op en tussen de tienermeisjes storten en de populaire dj uithangen, laten de Nederlanders zien waarom ze tot de absolute top in La La Land horen.

Het grondpersoneel werkt zich vanuit het geïmproviseerde HQ in de Bay Area 133 bpm een slag in de rondte om de Beats @ the Bar Seminar te organiseren, gevolgd door een Meat & Greet BBQ of een informele Beat-Borrel tijdens een zonovergoten Kietel-Cruise.

‘s Avonds is er dan de Free Launch Lounge gevolgd door een dikke Release Rave met uiteraard een Vie Aai en Pee Afterparty. 's Ochtends kun je dan nog net op tijd aanschuiven voor een Business Brakfeest… Eh Breakfast.

Voor onze Robbert – Nicky – Nick - Daan - Martin – Armin – Sunnery - Ryan et cetera is het absolute topsport. Vergeet het comazuipen en say hello to… Linksdraaiende Fruit-slurpers – 4-granenkauwgum en onbespoten groentenshakes. De enige bar die de boys die week zien is de energybar die ze om elke drie uur naar binnen werken.

Vergeet ook de wilde beachparties. Na hun set staat het management al klaar met een stopwatch en hebben ze exact twintig minuten om tweehonderd keer op de foto te gaan. Daarna volgt interview nummer 221 tot en met 229 en schuiven ze vervolgens aan in de file richting hotel voor een disconapje.

Aan het einde van de week wacht dan nog ULTRA wat op YouTube veel beter te volgen is. Al was het maar omdat je dan niet drie uur in de rij hoeft te staan.

Dus ga deze week nog even onder de zonnebank en installeer je dit weekend voor je computer met je surroundsystem op standje #FTN (Fuck The Neighbours). Nodig je vrienden uit, laat ze drie uur voor de deur staan en praat de rest van het weekend uitsluitend Engels of Spaans... Voor de ultieme Miami beleving.

Nu maar hopen op mooi weer... :)

DJ Eric van Kleef presenteert elke zaterdagavond
tussen 21:00 uur en middernacht maar liefst drie uur lang de lekkerste houseklanken met zijn populaire radioshow Clubbin' op Radio Decibel.
Radio Decibel is te ontvangen via FM en DAB. Voor alle frequenties kijk je hier.

 

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws