Ego’s

DJ Eric van Kleef | 20 juni 2017
blogs

Zelden heb ik zo’n relaxte dude meegemaakt als Armin van Buuren.    

Vorige week waren we met Fresh FM te gast in de studio van ASOT voor de ontknoping van de House Top 1000 toen een mafkees met een ego-issue het nodig vond om een paar kabeltjes in de zendtoren los te trekken omdat het niet helemaal ging zoals hij het wilde. 

Het gevolg was dat Armin van Buuren die op dat moment presenteerde voor het eerst sinds zijn studententijd bijna een uur lang slechts een publiek had van 25 man, want zoveel waren er op dat moment aanwezig in de studio. Die 18 mannen en 7 vrouwen gingen daar overigens volledig uit hun designerpants cq. Chanel-pakje bij het horen van al die nog altijd moddervette houseknallers, maar dat terzijde. 

Eerst even terug naar de kabeltjes…

In geciviliseerde zakelijke kringen los je een dergelijk geschil op met een werkoverlegje, een Zen-sessietje of je gaat een midweekje met zijn allen gezellig aan elkaar zitten plukken in een blokhut in de Ardennen, maar in medialand werkt dat allemaal net even iets anders.

Daar is namelijk nogal sprake van een haantjescultuur in medisch-psychologische kringen ook wel aangeduid als het syndroom van Koekoek.

Ik vond het ook verwarrend maar heb me laten uitleggen dat Koekoek staat voor de state of mind van het haantje en dat staat los van dat verschrikkelijke geluid dat hij iedere ochtend veel te vroeg produceert.

Maar goed , we dwalen af ..    

We hebben het hier over een specifieke hanensoort, namelijk het mediahaantje internationaal aangeduid als de broadcast rooster.    

Je kent die types wel, meestal omgeven door wat gerestylde kakelende vrijeuitloopkipjes (free walk out chickens)  terwijl ze zelf een legbatterij hebben die nog maar net in de sportstoeltjes van hun iets te foute midlife-coupe past. 

Zo’n type was het dus blijkbaar niet helemaal eens met het succes van de House Top 1000 en bleek via een vage U-bocht-constructie contractueel nog wel aan de touwtjes of in dit geval kabeltjes te kunnen trekken.

Op papier de macht hebben is een ding maar om vervolgens in de auto te stappen om 40 kilometer verderop je eigen glazen in te gaan gooien door aan een paar kabeltjes te klooien en Armin van de zender te gooien is volgens mij niet handig. De award voor strategische marketing zit er voorlopig even niet in ben ik bang.

Dat het feest vervolgens via stream gewoon doorging en binnen no time via de Armada- en Armin-socials meer luisteraars had dan daarvoor, mag je gerust een “Karma on speed” noemen.

Het maakt echter nog maar weer eens pijnlijk duidelijk hoever sommige bestuurders van hun publiek (in dit geval de luisteraars) af staan, door ze doodleuk de ontknoping van een geweldig houseweekend te onthouden ten faveure van een gekrenkt ego.

Voor mij persoonlijk waren het 2 onvergetelijke dagen, want het moge duidelijk zijn dat ik niet wil en kan werken voor een station waar de luisteraar niet serieus genomen wordt.

Tot slot een big up voor iedereen die zich 4 the Love of House ingezet heeft om er een geweldig weekend van te maken.

Had ik al gezegd dat  @ArminvanBuuren de meest relaxte dj allertijden is ?

PS: @RobinJaydee Albers gefeliciteerd met je #1 positie in de #HT1000 met Plastic Dreams.
.

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws