Wereldkampioen!

DJ Eric van Kleef | 23 juni 2017
blogs

Het is weer zomertijd in Nederland en dan gaat het (zoals ieder jaar) voornamelijk over BBQ-en, Zwarte Piet (vanaf juni starten de inleidende beschietingen), voetbal en festivals. Dit in willekeurige volgorde.

Het eerste wordt in steeds meer openbare parken verboden vanwege het brandgevaar en de enorme puinhoop die achterblijft. Het lijkt me toch een kleine moeite om een beetje voorzichtig te zijn en de rotzooi aan het einde gewoon even op te ruimen.

Helaas wordt ook de keurige en goedwillende outdoor-vleespyromaan getroffen door deze keiharde zero-tolerance maatregel.

Over BBQ-en gesproken… Aan die Zwarte Piet-discussie ga ik me niet eens meer branden en dat bedoel ik absoluut niet dubbelzinnig omdat het resultaat van te lang branden meestal 50 shades of black oplevert. Ik kijk wel uit, ik ken die methodes van dat anti-pieten comité van Sylvana inmiddels, die fikken je helemaal af bij DWDD met als resultaat dat je als zwart schaap door medialand moet en er is niemand die dan nog voor jouw belangen opkomt.

Voetbal ligt op dit moment ook nogal gevoelig. Het Nederlands elftal is verwikkeld in een struggle 4 life, maar gelooft nog steeds heilig in een mission impossible (namelijk plaatsing voor het WK 2018) en heeft daarvoor zelfs Dickie “I Wanna Run Away” Advocaat ingehuurd.

Ondertussen zijn we bijna ongemerkt wel even wereldkampioen in een andere global sport geworden, namelijk Festivallen!

Nederlanders ‘festivallen’ als een malle tot ze er letterlijk bij neer (festi)vallen.

Je kunt deze zomer kiezen uit bijna 850 festivals met uiteenlopende thema’s als  food, game, rock, Jezus, Linda (de vrouwelijke Jezus), Dutch (Hollandse pot) en natuurlijk de betere boom boom festi-fissa’s waarin je zelfs een keuze in tempo hebt. Van Urban via Trap en Dub kun je door accelereren naar House en Trance en bij Hardstyle –Hardcore en Terror kan de gashendel helemaal open. Tegenwoordig heeft ieder genre naast het hosten van diverse stages ook meteen zijn eigen festival. Daarmee zijn we met afstand koploper in de wereld en is een nieuwe mijlpaal bereikt.

Moesten we het jarenlang stellen met de wereldtitel in het nogal sneue bekeuringen uitschrijven, waarin we met het huidige “niet lullen maar schatkist vullen” beleid de komende tien jaar trouwens geen enkele concurrentie hebben te vrezen. Sinds een paar jaar kunnen we met de borst(en) vooruit gelukkig helemaal los op een festival met als prettige bijwerking een stevig stukje Holland promotie.

Doe het deze zomer dus niet voor jezelf maar doe het voor ons prachtig land. Mark Rutte zal demissionair trots op je zijn want het is de participatiemaatschappij avant la lettre. Scoor een paar tickets, leg klaar die zonnebril , zonnebrand crème, extra powerbank voor je mobiel en zorgvuldig uitgekozen festival outfit (check wel eerst even de daarvoor bestemde blogs – vlogs en fashion-dawgs, want je wil natuurlijk niet voor lul lopen met een outfit van vorig jaar) en pak vooral even een festivalletje mee komend weekend. Of volgend weekend. Of het weekend daarop. Je hebt nog de tijd tot half september en eerlijk is eerlijk, het voelt ook best goed om is iets terug te kunnen doen voor je land.

Let’s make Holland great again.

Eric van Kleef is Hooked on House, DJ-Producer, Radio DJ, Dance Consultant, Columnist, Mediawatcher en heeft zijn eigen media bedrijf.

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws