Boom Boom dingen!

DJ Eric van Kleef | 19 mei 2018
blogs

Vanaf mei is het zo’n beetje de meest gestelde vraag aan 30-plussers op dans-partijtjes en festival-fuiven: 'Wanneer gaan jullie naar Ibiza'? Ja, je leest het goed, de vraag is niet of  je ‘m deze zomer nog even flink gaat raken op dat prachtige eiland waar toeristen leegkloppen tot kunst verheven is, maar wanneer?

Echt tot een antwoord kom je niet, want na die vraag volgt meestal direct het volledige reisschema van de tien doldwaze dagen (en nachten) van het hitsige, hippe duo in kwestie, inclusief de volledige line up van de alvast vooruit geplande feesten, de foto’s van de gehuurde villa (met routebeschrijving), het merk huurauto en de zeer waarschijnlijk ook aanwezige vrienden.    

Vaak wordt deze voorspelbare maar verder best vermakelijke infotsunami (meestal onder het genot van een licht alco of narco roesje) ook nog gebracht met zo’n blik van 'ik hoop dat je het allemaal kunt onthouden. Uuh nee dus, sorry. Dat hoeft trouwens ook niet, want zolang een van de twee nog een mobiel kan vasthouden wordt de hele trip toch live uitgezonden op facebook. In ieder geval dat gedeelte wat door de facebook 18+ filter komt.

Als ik na een jaartje of 20 Ibiza iets geleerd heb, dan is het wel dat het eiland jouw planning maakt en niet andersom. Mijn advies: go with the flow, schrijf Mañana met een hoofdletter, hou dag en nacht je zonnebril op en laat je bpm niet boven de 126 komen. Dan heb je een heerlijke vakantie.

Als begin September de herfst zich aandient in Nederland besluit de harde kern van de hippe dertig-, nou vooruit, vijfendertigplussers Bloemendaal in te ruilen voor het eiland van de Boom Boom dingen. Daar doen ze dan nog even een afzakkertje voordat de zomer wordt uitgezwaaid en definitief wordt omgezet in uiterst vage aftermovies, die vervolgens tot eind november op facebook worden gepost.

Nederlandse party-organisaties spelen daar handig op in door hun fiesta in die periode 1500 km zuidelijker te plannen. En zo zakt het hele zootje in een lange house polonaise met Euroknaller-Air een stukkie richting evenaar om daar naast de Superstar-Deejays ook de bevriende jocks en wat bekendere Nederlandse DJ’s te supporten.

Vooral de groep “DJ next door & friends” is de laatste jaren explosief gestegen waardoor er inmiddels sprake is van een heuse Dutchies Ibiza Takeover in de eerste helft van September. En dus kun je deze nazomer op Ibiza gewoon naar Secret Underground, Roof (spreek uit als Roef, dat andere gebeurt terwijl jij daar aan het feesten bent) of Corto Dimanche en zijn er ook volledig Nederlandse edities van de fameuze boatparties inclusief prettige beats, adembenemende zonsondergang en chagrijnige captain.           

Tot slot, voordat ik het vergeet, mij zullen ze het denk ik niet zo snel meer vragen maar wanneer ga jij naar Ibiza ? Waar je ook heengaat een fijne vakantie en ga vooral dingen doen. Boom boom dingen!

Eric van Kleef is Hooked on House, DJ-Producer, Radio DJ, Dance Consultant, Columnist, Party-watcher en heeft zijn eigen media bedrijf.

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws