5 veelvoorkomende schades tijdens feestjes en hoe je ze kunt voorkomen met je woonverzekering

Djamila | 29 maart 2023
blogs

Een feestje organiseren is natuurlijk het leukste dat er is. Op één avond heb je alle mensen bij elkaar die dierbaar voor je zijn. Je hebt goede gesprekken, beleeft de mooiste momenten en je maakt er herinneringen voor het leven. Maar je weet dan ook maar al te goed dat een ongeluk in een klein hoekje zit. Gelukkig kun je dit voorkomen met de juiste woonverzekering van Allianz Direct. We hebben de 5 meest veelvoorkomende schades tijdens een feestje voor je op een rijtje gezet in dit artikel.

1. Schade door een huisdier tijdens een borrel

Ga je voor een borrel en nodig je hierdoor een paar vrienden uit? Op het moment dat het om een kleiner feestje gaat, dan kan het zomaar zo zijn dat er wordt gevraagd of de hond mee mag worden genomen. Maar een enthousiaste hond met een kwispelende staart kan er zomaar voor zorgen dat woonaccessoires of meubilair kapot gaan.

2. Schade aan elektrische apparatuur  

En gaat het om een groter feestje? Dan kan het zomaar zo zijn dat er een glas drinken over een telefoon, een soundbar of een DJ set wordt geknoeid. Erg zonde, natuurlijk.

3. Schade door een val of ander letsel

En heeft er iemand een trapje op het hoofd gezien? Verzwikt iemand zijn of haar enkel tijdens het dansen? Of komt iemand erg ongelukkig terecht in huis? In alle gevallen is er sprake van letsel waar iemand nog erg lang de gevolgen van kan ervaren.

4. Schade door gebroken glazen of servies

Is het feestje goed op gang en vermaakt iedereen zich opperbest? Dan wordt er lang niet altijd meer gekeken naar alle spullen in de omgeving. Het kan dus zomaar zo zijn dat er een glas wordt omgestoten.

5. Schade aan het meubilair

Maar je kunt ook denken aan schade aan het meubilair. Misschien stoot iemand een glas rode wijn om op de bank of een puppy begint te krabben in de stof.

Ga altijd op zoek naar de juiste soort woonverzekering

Al met al zijn het voorbeelden van situaties die snel kunnen voorkomen op een feestje. Maar ben je hier wel goed voor verzekerd? En als er eenmaal sprake is van schade aan het meubilair, woonaccessoires of persoonlijk letsel, hoe gaat het vergoeden dan precies in zijn werk? Maar je je hier geen zorgen over. Kies voor de juiste soort verzekering, bijvoorbeeld een woonverzekering Allianz Direct. Hierdoor weet je altijd zeker dat het afhandelen van de schade snel en goed verloopt.

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws