Auto nodig voor een festival of dag eropuit? Huur een deelauto!

Djamila | 5 april 2023
blogs

Ben je nog op zoek naar een snelle en goedkopere manier om flexibel naar een festival, het strand of een leuke stad te reizen? Dan hebben wij de oplossing voor je: huur een deelauto en je bent binnen een mum van tijd op de plaats van bestemming! Hoe het werkt, zo’n deelauto huren, dat lees je hier.

Een deelauto huren

Het huren van een auto is niets nieuws. Een deelauto huren is echter voor veel mensen nog onbekend. Een deelauto is een auto die door meerdere mensen gebruikt wordt. Via het autodeelplatform SnappCar huur je bijvoorbeeld de auto van je buurman of een andere buurtgenoot die zijn auto graag deelt. Dankzij autodelen maken we efficiënter gebruik van het huidige aanbod en hoeven er minder nieuwe auto’s geproduceerd te worden. Maar dit zijn niet de enige voordelen.

Voordelig en dichtbij

Een deelauto is vele malen goedkoper dan eigen auto bezitten of er een huren bij een traditioneel autoverhuurbedrijf. Voor jongeren biedt autodelen de uitkomst als zij regelmatig op pad zijn maar zelf de hoge kosten van een eigen auto niet kunnen of willen betalen. Daarnaast staat er altijd een deelauto in de buurt. Wil je een auto huren in Utrecht, Amsterdam of in een kleinere stad zoals Groningen? Geen probleem! Binnen loop- of fietsafstand vind je een geschikte auto die perfect is voor jouw rit.

Milieubewust

Eén van de grootste voordelen van autodelen blijft jouw bijdrage aan een beter milieu. Dankzij autodelen zijn er minder files en neemt de CO2-uitstoot af. Daarnaast is er meer ruimte voor groen in de straat. Die ruimte kan goed benut worden voor nieuwe parkjes.

Hoe werkt het?

Met al deze voordelen is het niet gek dat steeds meer mensen kiezen voor autodelen. Je maakt in enkele minuten een account aan en ziet direct het aanbod deelauto’s bij jou in de buurt. Je kunt een kleine stadsauto, elektrische auto of zelfs een busje huren in Utrecht en omgeving zodat je met een grotere groep op pad kunt. De minimumleeftijd voor auto’s is 21 jaar en voor busjes 23 jaar. Daarbij moet minimaal één jaar je rijbewijs hebben. 

 

Komende maanden staan er alweer veel feestjes op de agenda. Zien we jou binnenkort op de weg met een deelauto?

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws