Jouw outfit compleet maken met een horloge

Djamila | 12 april 2023
blogs

Je gaat de stad in om te genieten van je favoriete cocktail op het terras of in de club. Of misschien ga je lekker een hapje eten op een foodfestival. Hoe dan ook: je hebt je klaargemaakt voor een leuke dag, en daar hoort een goede outfit bij. Je hebt een toffe outfit gescoord, de nieuwste sneakers gepoetst en je bent klaar om de hort op te gaan. Op één ding na: jouw horloge. Een stijlicoon, om jouw outfit helemaal compleet te maken.

Horloge afstemmen op jouw uitje

Volgens de regels (etiquette) is het zo dat je jouw horloge afstemt op jouw event. Ga je een avond dansen (ja, klinkt behoorlijk klassiek) en heb je een pak of jurk aan, dan hoort daar een zogeheten dress-watch bij. Dat is vaak een wat kleiner horloge, gemaakt van hoogwaardige materialen zoals witgoud, geelgoud, rosé goud of platina, en dit horloge draag je op een lederen band. Het horloge heeft geen heftige functies zoals een chronograaf, gewoon simpel: een elegante verschijning, een mooi uurwerk en een klassieke touch om jouw outfit compleet te maken. Zo’n dress watch heb je natuurlijk in allerlei vormen en maten, van verschillende merken en in verschillende prijsklassen. Je kunt een serieus mooi horloge kopen voor ongeveer €1.000, dan heb je bijvoorbeeld een vintage Omega in geelgoud met een lederen band en een rustige, champagnekleurige wijzerplaat. Heb je iets meer te besteden? Dan kun je uitwijken naar een klassieke Patek Philippe Calatrava of een mooie Rolex Datejust (vintage) op een leren band. 

Shinen op jouw feestje

Natuurlijk, tijden veranderen en de etiquettes zijn lang niet overal meer de standaard. Laten we het eens een hip feestje noemen, bijvoorbeeld. Je ziet daar vaak wat grotere, glimmende horloges, van staal, goud of een combinatie van staal en goud. Wat dacht je van een Cartier Santos (zowel voor mannen als voor vrouwen) of een grover model van Rolex zoals de Sky-Dweller of GMT-Master II? Perfecte horloges om te dragen bij een feestje waar je wilt shinen.

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws