Schiet de beste party pics met deze tips

Djamila | 21 juni 2024
blogs

Feestjes zijn perfecte momenten om herinneringen vast te leggen. Of je nu een smartphone gebruikt of beschikt over een professionele camera, door de juiste basistechnieken te volgen kun je onder vrijwel alle omstandigheden geweldige plaatjes schieten. Volg onze tips om het meeste uit je smartphonecamera te halen.

Maak foto’s met nachtmodus

De meeste moderne smartphones hebben een speciale nachtmodus die ontworpen is om in situaties met weinig licht betere foto's te maken. Deze modus helpt om meer licht te vangen en de foto scherper te maken, ideaal voor een sfeerbeeld. Voor een foto van je dansende vriend of vriendin is deze modus dan weer minder geschikt: door de beweging zal de foto al snel wazig worden.

Stabiliseer je camera

Probeer je smartphone zo stil mogelijk te houden. Makkelijker gezegd dan gedaan natuurlijk, zeker wanneer je in feeststemming bent en misschien ook nog wel een paar drankjes achter de kiezen hebt. Gebruik daarom een muur of tafel om tegenaan te leunen en zo bewegingsonscherpte te verminderen.

Gebruik geen flits!

Hoewel het verleidelijk kan zijn, creëert de flits vaak onnatuurlijke kleuren en harde schaduwen. Probeer in plaats daarvan de aanwezige verlichting te maximaliseren of gebruik een externe lichtbron, zoals een draagbare LED-ring. Toegegeven: die hebben wij vaak net niet bij ons wanneer we naar een feestje gaan.

Compositie voor je foto’s

Maak gebruik van de regel van derden door je onderwerp niet altijd in het midden te plaatsen. Dit maakt je foto's interessanter en dynamischer. Lees hier meer over de regel van derden gebruiken.

Photobooth, een creatieve toevoeging

Organisatoren gaan tegenwoordig steeds vaker nog een stap verder en zetten één of zelfs meerdere photobooths op. Zo kun je zelf, zonder tussenkomst van een professionele fotograaf die je maar net moet treffen op het feestje, haarscherpe foto’s schieten. Photobooths beschikken over hoogwaardige camera's en verlichting, dit zorgt voor kwalitatief hoogstaande foto's. Bovendien wordt er bij het huren van een photobooth vaak ook de optie geboden om verschillende props mee te huren, waardoor je als feestganger extra leuke foto’s kunt schieten met je vriendengroep. Van grappige hoeden tot feestelijke achtergronden, de accessoires maken het eindresultaat gekker én leuker. 

Professionele foto’s laten maken

Bij grotere feesten zie je vaak professionele fotografen met spiegelreflexcamera's. Daar kun je met je smartphone niet tegenop. Een spiegelreflexcamera, ook wel DSLR genoemd, presteert aanzienlijk beter bij weinig licht. De grotere sensor vangt meer licht op, wat cruciaal is in donkere omgevingen. Ook beschikken dit soort camera’s over zeer snelle autofocus. Ga je voor party pictures in de hoogst mogelijke kwaliteit? Schiet dan dus snel de fotograaf aan om hem of haar een foto van jou en je vrienden te laten maken!

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws