WMC blog Jesse Voorn deel III

Partyscene Redactie | 29 maart 2010
blogs

DJ/producer Jesse Voorn houdt een blog bij over zijn belevenissen op het WMC in Miami.

miami 1

Soms lopen de dagen niet zoals je verwacht. Niet dat ik verwachtingen heb van vandaag, het is mijn enige dag dat ik niet hoef te draaien en ik heb geen plan, dus ik zie het allemaal wel. Ik heb wel een lunchafspraak met Jordy van Little Mountain Recordings. Het regent pijpestelen, dus ik koop een paraplu en neem de taxi, maar de regen is snel over. Bij de lunch is ook de Nederlandse dj Yves Eaux aangeschoven. Jordy moet snel weer weg, maar wij hebben alle tijd. Dus besluiten we samen op te trekken.

miami

We belanden eerst op een poolparty in The National. Het wordt wat later druk dan verwacht, want het heeft geregend en met regen zijn die Amerikanen de deur niet uit te krijgen. Maar het stroomt langzaam vol. Dan wil ik naar de Beatport beach party. Ik ben uitgenodigd door Beatport, dus wil zeker even langs. Er staat een gigantische rij voor het event, maar daar lopen we omheen. En het is gelijk gezellig, veel vrienden zijn er. Ik kom gelijk als ik binnen ben MC Flipside tegen, leuk weerzien. Hij host het event. Ik heb vorig jaar nog een remix voor zijn single gedaan en hij gaat nu als een speer. Even verderop tref ik ook Carlo, die samen met Flipside het label PBR Recordings runt, dat erg goed bezig is. Ik heb hem al twee jaar niet meer gezien, wel gesproken, maar het is cool zo. Granite & Phunk zijn er ook. Op het podium is DJ Dan bezig, erg bekend in Amerika.

Yves stelt me voor aan dj/producer Eran Hersh, hier een grote jongen. Hij neemt ons mee backstage. Ondertussen heeft Roger Sanchez de decks over genomen en gelukkig is het ook niet meer gaan regenen. Backstage loop ik tegen Prok&Fitch aan. Die heb ik voor het laatst gezien op het Amsterdam Dance Event. Ze hebben begin dit jaar mijn collab met Jorgensen, Carlton, uitgebracht op hun label Floorplay. Massive support en de track staat ook op de DJMag Miami cd en Chris Lake heeft de track opgenomen op zijn nieuwe compilatie voor Toolroom. Ik maak ook een praatje met Mark Mendes, met wie ik redelijk wat contact heb, maar ook nog nooit gezien heb. Inmiddels is Fedde le Grand gearriveerd, om het over te nemen van Roger Sanchez. Ik ga het niet meemaken, want Eran stelt voor naar het Ultra Music Festival te gaan. Waarom niet? (zie onder voor de foto's)

miami

Daar is het altijd een chaos, zowel voor het parkeren als voor het binnenkomen. Het duurt even, omdat de organisatie moeilijk te pakken te krijgen is, maar dan zijn we binnen. Het wordt al donker en de beats knallen je van alle kanten tegemoet. De mainstage ziet er indrukwekkend uit, erg goed gedaan. Yves en ik lopen wat rond, blijven her en der hangen. We pikken het laatste stukje van de set van Eric Prydz mee, erg dik, waarna Kaskade het van hem over neemt. Op de mainstage is Guetta inmiddels bezig, die hier in de states inmiddels een popster is. Ik kwam hem woensdag tegen op de Ovum party en heb hem nog bedankt voor de support van mijn single Rocket, die nu uit is op Stealth Records. De benen beginnen wel moe te worden van de hele dag staan en lopen. Net voor het eind gaan we weg en rijden we terug. Op Collins Avenue gaan we relaxt hangen in fijne stoelen en lekker gaan chillen. Hapje eten, wijntje.

miami

miami

Dan loopt het al tegen half 3 en we besluiten nog even te gaan kijken bij het feest waar Nick Warren en Dave Seaman back2back draaien. Dat vind ik aardig tegenvallen. De sound lijkt nog steeds te zijn blijven hangen in 1996 en het is niet spannend of energiek. Het lijken meer twee schoolmeesters achter de decks, zonder veel enthousiasme of energie. Na nog een drankje houd ik het voor gezien. Als ik in mijn hotel aankom is het ook alweer tegen 5 uur, dus ik vind het best. Vandaag had ik wel het gevoel alsof ik even op vakantie was en het WMC lijkt een soort mini vakantie voor dj’s.

Meer info ook op www.myspace.com/jessevoorn en www.twitter.com/jessevoorn.

miami

miami

miami

wmc

wmcdjs <3 bjs
 

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws