Dj Spliph in Japan

Partyscene Redactie | 30 oktober 2009
blogs

Spliph in the land of the rising sun! 

Na de toch fijne zomer in Nederland en het lang aanhoudende warme weer wordt het nu toch echt tijd voor de herfst….zo dat is waarschijnlijk de meest suffe start van een blog op partyscene die je ooit hebt gelezen ? 

Dacht ik toch mooi niet meer veel warmte mee te gaan pakken dit jaar, vlieg ik redelijk onverwachts begin september voor een verblijf van zes dagen naar Tokyo, Japan.

Niet voor dj-gigs, wel om een bezoek te brengen aan het befaamde Tokyo Jazz festival samen met New Cool Collective en het jazzkwartet van Benjamin Herman. Zowel NCC als Benjamin Herman zijn uitgenodigd om te spelen in de zogeheten Dutch Garden, een open podium voor het Tokyo Forum, een enorm gebouw (een soort Heineken Music Hall) waar het officiële gedeelte van Tokyo Jazz drie dagen lang plaatsvindt. Met o.a. George Clinton, John Scofield, Wouter Hamel en Melody Gardot.
Spliph
Naar Tokyo dus… wat doe je wanneer je weet dat je naar Tokyo gaat ? De taal proberen te leren spreken....mwahh nee, je bankrekening checken...ja, is wel een goed idee, en natuurlijk checken wat het weer is in Tokyo… Echt boeiend; nee, maar met de eerdere halve orkanen die er net voorbij zijn gekomen en erachter komende dat het er warm is het, wel. Met een graadje of 30/32 elke dag is het in een stad als Tokyo, die dichtbevolkt is met 18 miljoen mensen (in heel Japan wonen 180 miljoen mensen) best snel warm en met voornamelijk hoge torenflats en kantoren is een fris park nou niet gezegd om de hoek.

Maar wat een stad!! Tokyo heeft mij echt in zijn greep gekregen in zes dagen tijd. De mensen, het eten, de gebouwen, de beleefdheid, het ontzettende schoon zijn, de verwarmde toiletbrillen -:), het Park Hyatt Hotel (52e etage, Lost in Translation), de muziekbeleving, de diverse wijken, de gekte in allerlei opzichten, de levende vis (eten) zo kan ik nog wel even doorgaan. Bedenk daarbij dat de shows van New Cool & Benjamin Herman een nieuwe rock & roll ervaring teweeg brachten en de Blue Note club in Tokyo zijn naam meer dan waard maakt met haar fantastische soundsystem, prachtige zaal en idiote managers. Alles in de puntjes, tot over in de puntjes geregeld, enorme wijnkoelkast, enorme keuken, waar heerlijk uit werd gekookt, de interviews die New Cool daar in de kleedkamer deed met Japanse TV en niet te vergeten de commercial die en moment werd opgenomen door twee bandleden van NCC voor een goedje wat de zweetplekken uit de pakken deed verdwijnen....pffff, you get an idea?

Laat ik helaas niet alle tijd van de wereld te hebben gehad om echt diep Tokyo in te duiken, alhoewel, ‘s nacht aardig gelukt met vele fantastische eettentjes en de kleinste club ooit...Club Loop. Ben Watt van Buzzin Fly is ook fan, echt niet te geloven. Alles is daar klein, de ingang naar de wc, de bar, de trap, behalve het soundsystem. Ik denk een dansvloer van max 30m2 met een enorme dj booth en een wand met speakers waar je u tegen zegt. Een bezoek waard voor elke muziekfreak die nog niet doof is.

Genoeg platenzaken te vinden ook met enorme verzamelingen vinyl in alle genre’s, de grote ketens vindt je er ook (waaronder een Tower Records...hoe lang nog). Eén winkel viel me op, Spiral Records, o.a. door de indeling van de winkel en omdat ik daar een aantal Rush Hour en Kindred Spirit releases tegen kwam. Tom Trago in een prachtige special edition bijvoorbeeld. Online ook tof om te checken http://store.spiral.co.jp  

Na nog twee dagen business is het tijd om mijn koffer te pakken en na een bezoek aan het Park Hyatt Hotel en de meest indrukwekkende skyline ooit te hebben gezien terug naar Nederland.

Het meest bizarre is eigenlijk dat je je na ongeveer drie dagen terug te zijn pas beseft dat je echt in Tokio bent geweest.. zal de jetlag wel zijn....

Sajonara,

Spliph 

P.s. ken je deze al:www.spliph.nl

www.myspace.com/deejayspliph

www.twitter.com/spliph
Check Spliph 31 oktober in het Patronaat te Haarlem met live Sold Out (BE), dj's Black Noise (UK) en op 12 december in Patronaat met Boy 8-Bit (Uk, Mad Decent) en Sick Boy (UK, Mad Decent)   
 
Foto: Brechje Tromp

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws