Jesse Voorn’s ADE blog 4

Partyscene Redactie | 27 oktober 2009
blogs

Dj/producer Jesse Voorn houdt een blog bij over zijn avonturen op het Amsterdam Dance Event.

Een beetje verlaat, maar de laatste blog. Zaterdag, de laatste dag van het ADE. Het lijkt al wat leger in het Felix Meritis, want het zwaartepunt van het ADE ligt toch wel op de donderdag en de vrijdag. Op zaterdag is het ook nog eens de dag dat jonge dj’s en producers en geïnteresseerden een los kaartje kunnen kopen, om zo zelf ook een aantal dingen bij te kunnen wonen. De laatste dag van het event is een regenachtige. Heel lang geslapen heb ik niet van vrijdag op zaterdag. Het was laat en ik moest om 14.00 uur weer bij het ADE zijn, voor een sessie met fotograaf Krijn.

krijn sessie

Ze hadden de studio verplaatst van het Felix naar de Herengracht en daar aangekomen was het even lekker bijkomen met een kop koffie. Tommie Sunshine, daar is hij weer, was net voor me aan de beurt, voor het stopmotion filmen. Stopmotion is een heel nieuwe filmtechniek en in plaats van de vele foto’s van artiesten, hebben ze nu heel vette stopmotion opnames gemaakt, om die voor het ADE van volgend jaar als promo te gebruiken. Ik moet in ieder geval op een ronddraaien plateau plaatsnemen, voor de camera. Eerst draait die rondjes, waarbij ik strak vooruit moet blijven kijken. Word er bijna duizelig van, haha. Iedereen krijgt dezelfde instructies daarna. Zo moet ik doen alsof ik mezelf van boven naar beneden openrits, alsof ik mijn capuchon over mijn hoofd doe en nog veel meer. Ziet er allemaal wel heel vet uit in stopmotion.

tommie stopmotion

Nog even met Stephan Bodzin zitten kletsen, die na mij aan de beurt was en toen terug naar het Felix. Daar heb ik even gekeken naar het panel met Mike Banks en Carl Craig, in een overvolle zaal, waarna ik een tv interview moest doen in de nok van de Felix. Over coole woonruimte gesproken. Weer beneden voeg ik me bij de Audiodamage crew, om even te praten over nieuwe releases en remixen. Dat gaat begin volgend jaar komen. Na enkele biertjes is het 19.00 uur, tijd voor diner. We gaan eten met D.O.N.S., Sharam Jey, Sabién (van Sabién & Alim) en Wessel van Eeden van dance4life. Lekker Indonesisch en even nog voordat we allemaal naar de MTV studios gaan voor de dance4life fundraiser.

fedde en barbara tucker

Ik moet even langs huis om mijn cd’s op te halen en dan naar het NDSM terrein in Amsterdam-Noord. ZoëXenia opent voor mij en dan ga ik er in. Het stroomt al snel voor daar. Als een van de laatste nummers doe ik 4 Music 4 Life, mijn nieuwe single, maar nu dus live met de zanger. We hadden natuurlijk al even geoefend van de week, maar dit was toch voor het echt. En dat ging dus echt helemaal super. Heel veel goede reacties. Gene Farris nam het roer van me over en wilde de track gelijk hebben. Gelukkig had ik een extra kopietje bij me. Daarna even bijgepraat met wat mensen, gecheckt bij Sharam Jey, die een dikke set deed. Backstage heel even bijgepraat met Barbara Tucker, die ik in juni voor het laatst gezien had. Toen gekeken bij de set van Fedde, erg dik en ook de set erna, van D.O.N.S. was erg goed.

dons in code 21

Omdat de klok een uur terug gegaan was, hadden we een uur extra, waardoor ik het feest ook nog kon afsluiten. Dat was dik. Het was nog lekker druk en D.O.N.S. en ik zijn toen back2back gaan draaien. Feest. Sabién, die binnenkort samen met Alim met hun debuutsingle Naughty komt, draaide ook nog even mee. Tegen 04.00 uur (wintertijd) zat het er op. Voor daar dan, want we hadden nog een afterparty in Code 21, waar we normaal op woensdag ons ding doen. Allemaal in de taxi en in Code 21 hebben D.O.N.S. en ik onze back2back sessie voortgezet. Tegen 07.00 uur vonden we het welletjes en zijn we allemaal onze eigen weg gegaan. In mijn geval betekende dag naar huis, voor een korte nacht. Voor mij was dit de beste ADE tot nu toe. Veel mensen gesproken, mijn gezicht laten zien en vooral veel gezelligheid. Volgend jaar staat alweer in de agenda.    

Meer info vind je ook op www.myspace.com/jessevoorn.

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws