Jesse Voorn’s ADE blog 3

Partyscene Redactie | 24 oktober 2009
blogs

Dj/producer Jesse Voorn houdt een blog bij over zijn avonturen op het Amsterdam Dance Event.

dj heroHet lijkt met de dag beter te worden, dat Amsterdam Dance Event. Maar dat kan ook komen doordat ik er nu helemaal in zit. De derde dag heb ik me de luxe gepermiteerd wat uit te slapen en pas aan het begin van de middag naar het ADE te gaan. Praten, socialisen, cd’s weggeven en feesten, dat lijkt eenvoudig, maar het is in ieder geval vermoeiend. Als je het iedere dag doet. Het is buiten op straat weer een flinke drukte. Ik kom Olav Basoski tegen buiten, die ik al heel kan ken, even een update gegeven.

Binnen is het vooral warm en broeierig, vandaar dat buiten een welkome afwisseling is en met het stralende weer kan dat ook prima. Ik raak in de foyer in gesprek met de mensen van Art Of Dance, heel relaxt en ze hebben ook de opbouw en alles van de dance4life fundraiser voor vanavond in de MTV Studios gedaan, dus big up daarvoor. Kort daarna wordt ik aan mijn mouw getrokken, Kaskade. Ik had hem in maart in Miami al even ontmoet, hele relaxte dude. Hij wilde even laten weten dat hij mijn nieuwe release 4 Music 4 Life te gek vindt en de track gaat supporten. Zeer goed begin dus van de middag voor me, want dat is toch geen kleine jongen. Daarna even naar de Dylan, dat dus ook bij het ADE is getrokken, voor een drankje en om even te kijken naar de ADE fiets, met alle handtekeningen van veel artiesten, die geveild gaat worden voor dance4life.

fiets

Het is een gaan en komen van mensen, nog steeds. Alhoewel ik in de wandelgangen gehoord had dat een flink aantal mensen vrijdagmiddag alweer naar huis zouden gaan, lijkt daar weinig van te merken. Binnen check ik even DJ Hero, dat natuurlijk niet kan ontbreken met een showcase op het Event. Daarna even bijpraten met Kid Massive, op wiens label ik begin dit jaar mijn plaat Peptalk heb uitgebracht. Hij wil graag nog een plaat, dus daar ga ik begin volgend jaar maar aan werken. Zelfde geldt voor een remix. Ook de Australische topjock Tommy Trash komt er even bij staan, kom hem overal tegen en steeds doen we even een biertje. Even een kleine meeting met mijn Tsjechische promotor, die me vertelt dat hij een vierjaarlijkse residentie heeft in de grootste club van Praag, Sasazu. Heel erg vet. Ik stond in augustus op zijn festival Machac, voor 15.000 man en dat was helemaal de bom.

junkie xl bij giel

Dan begint de avond te vallen en daarmee ook de kou. Even een laatste biertje met de boys van Little Mountain Recordings en nog wat napraten op straat met de laatst overgeblevenen van die dag. Tijd voor diner en dan voor een nieuwe ronde feest. Eerst een beetje chillen bij een vriend op de hotelkamer, en dan naar de eerste stop: Panama. Daar kom ik in het programma van Giel, dat zowel op 3FM als op Nederland 3 wordt uitgezonden. Bij Panama is het druk, uitverkochte bak, voor de Defected avond. De grote zaal puilt uit en wat ik nog net kan zien is dat de zaal compleet uit zijn dak gaat op de jazzy sounds van Ben Westbeech.  Mijn stem is inmiddels aardig overbelast. Voordat ik bij Giel aanschuif, samen met Wessel van dance4life, is Junkie XL te gast.

stealth

Dan is het onze beurt, gezellig praten met Giel. Onder meer over de fundraiser van vanavond en ik praat met Giel ook over mijn nieuwe single, die hij vervolgens helemaal draait. Dat is wel erg dik, 4 Music 4 Life op 3FM en Ned 3. Nice one. Na nog even nagekaart te hebben met Giel, en ook met Richard en Remko van het ADE, gaan we naar de laatste stop: de Stealth party in de Jimmy Whoo.  Ik wilde er graag even heen, omdat veel vrienden er waren. Daar tuimel ik in één groot feest. Laidback Luke breekt de boel af met een knetter dikke houseset en de sfeer is super.

laidback luke

Met een vodka in de hand door de Jimmy, je avond kan slechter eindigen. De Stealth-crew heeft voor mij een fijne afsluiter van de avond neergezet. Hun feest tijdens het ADE vorig jaar was ook al cool en dat doen ze dit jaar dus even dik over. Na Luke neemt Tom Stephan het over, die zich ook weer helemaal gevonden heeft en niet alleen een vette set neerzet, maar die ook op het gebied van producties en remixen helemaal de bom is nu.

tom stephan

Ik haal het einde net niet. En vandaag de laatste dag.   

Check ook www.myspace.com/jessevoorn.

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws