Jesse Voorn’s ADE blog 2:

Partyscene Redactie | 23 oktober 2009
blogs

Dj/producer Jesse Voorn houdt een blog bij van zijn avonturen op het Amsterdam Dance Event.

Dag twee zit er ook weer op. Was woensdag een inkomertje, de donderdag is standaard een van de drukste dagen van het Amsterdam Dance Event. Dan tuimelen alle managers, a&r’s, dj’s, boekers en wie er dan allemaal zijn over elkaar heen. Zaken, zaken, zaken. Of zoals iemand al zei, op het ADE worden de zaken gedaan, want het is toch altijd slecht weer in Nederland, de vergelijkbare conferentie in Miami, in maart, is één groot feest, want daar is het wel mooi weer.

ingang felix meritis

Zoals gezegd, was ik enigszins brakjes na de woensdagnacht, en na een korte nacht, had ik om 11 uur mijn eerste meeting. Onder meer met D.O.N.S. en mijn nieuwe boeker. De koffie van het Dylan hotel was daarbij een welkome aanvulling.

Daarna terug naar het Felix Meritis, beetje rondwandelen. De manier bij uitstek om veel mensen tegen te komen. Echt meer afspraken had ik niet, ook niet gemaakt van tevoren. Ik vind het leuk mijn gezicht even te laten zien, maar al mijn tracks zijn getekend en gaan de komende maanden uitkomen, dus veel te verkopen had ik niet. Wel een aantal remixen in de wacht gesleept, voor leuke labels, zoals Mixmash van Laidback Luke. Bij de broodjescorner kwam ik Per QX tegen, die ik al een tijdje ken en die op dit moment ook een van de meest veelbelovende nieuwe dj’s is. We duiken binnenkort voor het eerst met elkaar de studio in en hij gaat een nieuwe single remixen.

panel

Buiten op straat, waar de openluchtrookplek is, kom je ook nog een hoop mensen tegen. Vooral ook mensen die wel bij het ADE willen zijn, maar die om wat voor reden dan ook geen ticket hebben. Ook daar, buiten op straat, worden zaken gedaan. Ik loop er weer tegen mijn maatje Jorgensen aan, die zijn Italiaanse vrienden van Nice7 op sleeptouw heeft. Aardige gasten, die ook productioneel gezien met hele dikke dingen gaan komen. Ondertussen heb ik al een aantal gemiste oproepen van Wessel van Eeden van dance4life. Ik moet terug naar de Dylan om de ADE fiets te signeren. Die wordt binnenkort geveild, samen met nog een hoop andere coole items, ten behoeve van dance4life. Ik zet een mooie handtekening op de stang, om vervolgens Richie Hawtin binnen te zien stormen, die zijn handtekening daar weer vlak onder zet.  En zo zijn er veel artiesten die de fiets tekenen. Mooi collectorsitem. Houd de site van dance4life in de gaten voor de veiling.

networkbash

Dan is het na 15.00 uur en mag er toch officieel het eerste biertje in. Gezelligheid. Even daarvoor was ik nog het panel over de iPhone apps binnengelopen. Het schijnt een must te zijn dat iedereen een eigen app heeft. Verder ging dat over de ontwikkelingen binnen die markt. Zo is Armada net met een Armin van Buuren app gekomen, die je kunt kopen en waarmee je tracks kunt luisteren en clips kunt zien en nog veel meer. Het panel waarbij artiesten, met Chris Liebing, Henrik Schwarz, Joris Voorn, Armin van Buuren en DJ Bone, over commercie en hoe om te gaan met online promotie, is een beetje een open deur. Leuke anekdotes, voor de een, zoals voor Armin, is internet de ultieme tool voor zijn carrière, voor de ander, ik noem een Henrik Schwarz, hoeft dat allemaal niet, maar verder allemaal logische dingen. Ook de enorme hoeveelheid promo’s en het kopen van vinyl kwamen ter sprake en hoe ga je om met je presentatie op internet.

networkbash

Het loop alweer tegen het eind van de middag. Ik ben door Fab Morvan, bekend van Milli Vanilli, maar nu volledig into dance, uitgenodigd voor een diner. Ik werk met hem op dit moment aan een nieuwe track, waar hij vette vocalen voor gedaan heeft. Dinsdag gaan we opnieuw de studio in voor een laatste sessie. We gaan eten bij de Thai, en ook Prinz, van Café d’ Anvers en Charles Salter, van die hit met Axwell, komen er bij. Gezellig.

tommie shunshine

Daarna toch een poging gedaan om naar de jaarlijkse networkbash te gaan. Iedereen was bij voorbaat huiverig voor de rij, waar ik vorig jaar zelf zo’n anderhalf uur in gestaan heb, maar ik was nu binnen vijf minuten binnen. Netjes gedaan dus. De drank was gratis, dus dat is mooi meegenomen. Het is er gezellig, drankje, hapje, leuke muziek, met optredens van onder meer LeLe, Sharam Jey en Tommie Sunshine. En nu is het vrijdagmiddag, tijd om weer heel even te gaan kijken op de Keizersgracht.    

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws