ADE blog 1

Partyscene Redactie | 22 oktober 2009
blogs

Donderdagochtend, enigszins brak. Het was laat en ik moet weer vroeg op, want om 11.00 uur heb ik mijn eerste afspraak voor vandaag. De eerste dag van het Amsterdam Dance Event zit er alweer op.

Ik ging woensdagmiddag eigenlijk alleen even naar het Felix Meritis om mijn bandje voor het ADE te halen, maar in tegenstelling tot eerdere jaren, bleek het al aardig druk. Ik sprak er Richard Zijlma, directeur van het event, later nog over en hij was blij dat ook de woensdag er nu een beetje bij getrokken was.  Gezellig was het zeker. Toen ik aankwam botste ik gelijk tegen D.O.N.S. op, die daar stond met Sabién & Alim, een opkomend Duits duo, voor wie ik net een remix gedaan heb. Zelfde ook voor D.O.N.S. zelf trouwens. Hij heeft me getekend voor zijn label Kingdom Kome Cuts. Voor ik het wist hadden we een wedje lopen, dat als hij een fles water adje zou leeg drinken, ik een gratis remix voor hem zou doen. Ik heb verloren.

kid massive

Binnen was het ook al aardig gezellig en kwam ik al veel bekenden tegen. Vaak zijn het mensen die je ook alleen op het ADE ziet, het is dus een soort jaarlijkse reunie, which is nice. Bandje gehaald en een beetje rondgekeken. Toch al snel naar het Dylan hotel, waar Pioneer een demonstratie gaf van hun nieuwe speeltje, de CDJ 2000. Ze deden dat samen met Laidback Luke. Interessant en cool om te zien en de drankjes kwamen voor de rekening van Pioneer, wat natuurlijk ook enorm meegenomen was. Ik kwam er Fab Morvan nog tegen, met wie ik een dikke track aan het maken ben nu en die bijna af is.

Aan het begin van de avond ben ik uit eten gegaan met Wessel van Eeden van dance4life, om vervolgens door te gaan naar Code 21, waar we onze wekelijkse hang-out hebben. Dat was gezellig. Plaatje, biertje en we, dat zijn Randall One, de zanger op mijn nieuwe release 4 Music 4 Life en ik, hebben een try-out gedaan om de track live te doen. Dat gaan we zaterdag op het damce4life event in de MTV Studios ook doen, dus we wilden een keertje oefenen. Daarna door naar de Jimmy Whoo, waar vrienden van me moesten draaien. Er was een Audiodamage night, met Kid Massive en Jorgensen onder meer en dat label heeft mijn vorige plaat Peptalk ook uitgebracht, heb wat remixen gedaan, dus wilde er even bij zijn.

charles salterOnderweg kwam ik Jorgensen, die ook voor Partyscene blogt, tegen, met onder meer Prok & Fitch. Aardige gasten die jongens van Prok & Fitch, hele avond mee gehangen. Ze hebben de nieuwe track van Jorgensen en mij getekend voor hun label Floorplay, dus het was leuk ze eindelijk eens te ontmoeten. We zijn nog ergens een drankje gaan doen en daarna op naar de Jimmy Whoo. Daar nog meer bekenden, zoals Kid Massive en de jongens van Disfunktion, die aan het draaien waren. Nog een drankje erbij en inmiddels overgeschakeld op de vodka.

Het feest verplaatste zich toen van boven naar beneden, met dikke sets van Gabriel & Catellon en Kid Massive. Grote verrassing was een gastoptreden van Steve Edwards, de zanger van Charles Salter, die bijvoorbeeld ook zingt op I Found You van Axwell. Feest! Veel te laat en veel te veel vodka verder ben ik met Jorgensen de Prinsengracht afgelopen, hij logeert daar op een woonboot, waarna ik naar huis gefietst ben. En nu dring de tijd, op naar dag twee van het ADE.

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws