Blog Jorgensen

Partyscene Redactie | 8 oktober 2009
blogs

Jorgensen draait alweer een tijdje mee in de internationale dance scene. Hij draait vaker buiten dan in Nederland. In 2007 brak hij wereldwijd door met zijn hit Untitled, uitgebracht op het fameuze Toolroom en met een remix van Deadmau5. Daarna heeft hij nog releases gehad op labels als Juicy Records, Pacha Recordings, Floorplay en Freq Control Records. Sinds kort heeft hij met Adapt Recordings ook zijn eigen label. In Nederland is Jorgensen de man achter het feest Trix In The Mix. Voor Partyscene gaat hij op regelmatige basis een blog bijhouden van zijn avonturen en dingen die hem bezig houden. De eerste komt rechtstreeks uit Brazilië.

Miscommunicatie!!

Mijn eerste blog en ik heb geen idee waarover ik het moet gaan hebben. Normaal heb ik praatjes genoeg en maak op zich best geinige dingen mee, maar als je het moet opschrijven dan is het toch even best lastig. Maar de volgende gebeurtenis herken je misschien vast wel. Even niet goed opletten en akkoord gaan met iets waarvan je achteraf denkt,..ai ai waar heb ik me nu weer mee in gelaten. Ik ben ervan overtuigd dat het ons allemaal wel eens overkomt, maar ik heb af en toe het idee dat ik er toch wel grootmeester in aan het worden ben!

jorgensen

Zo ook een paar weken geleden bij aankomst in Sao Paulo, waar ik word opgehaald door mijn Braziliaanse promotor Leandro van Up Front Sounds, die mijn boekingen regelt in Brazilië. Hij overvalt me gelijk op het vliegveld bij aankomst met de vraag of het oké is of ik de zaterdagnacht wil doorbrengen in 'HET' hotel van de stad: Farroupilha, waar ik die nacht optreed. Of dat ik die nacht persé terug wil naar mijn hotel bij het vliegveld van Porte Alegre. Ik vraag aan hem, hoe groot is die stad eigenlijk waar we heen gaan? Waarop hij met een grote glimlach antwoordt: 'It is only small city with 80.000 people, very tranquilo mate no danger there like here in Sao Paulo!!'

Menig stad in Nederland is kleiner en heeft meerdere hotels. Geen moeilijke beslissing denk ik zo en het zal wel minimaal 3 sterren hebben, toch??? Daarnaast bedenk ik me dat het is wel fijn is als je klaar bent,  dat je zo in je hotel zit i.p.v. een nachtelijke avontuur over slingerende wegen en dat allemaal midden in de bush bush. Ik ga akkoord met zijn voorstel om in 'HET' hotel van Farroupilha te overnachten.

Zaterdagochtend vliegen we dan naar het mooie zuiden van Brazilië voor mijn optreden van deze tour. Totaal andere sfeer als in Sao Paulo zoals hij al heeft gezegd. Veel natuur en de mensen zijn een stuk relaxter, maar wel veel meer armoede lijkt mijn gevoel me te zeggen. Na een tijdje gereden te hebben komen we eindelijk aan in het stadje. Geen hoogbouw, grote wegen of een stadsgevoel, eerder een klein dorpje midden in de wei of beter gezegd hoog in de bergen en toch met zoveel mensen hier op elkaar.

 

Na wat rondjes door de stad gereden, komen we bij het hotel. Holy shit denk ik, dit is niet goed, zo landelijk ken ik ze niet. Even kijken bij de deur of ze een ster hebben. Tot mijn grote humor hebben ze uiteraard geen ster, maar heet het heel toepasselijk wel STAR hotel. Ik vraag of dit het beste hotel hier is, waarop een volmondig ja komt door zowel Leandro als de club eigenaar: 'This is top of the bill, mate!!'. Ik denk 'Fuck it', we kruipen niet terug, we gaan het gewoon doen.

Bij binnenkomst van het hotel zie ik een gelukkige hotelbediende staan die gelijk Braziliaans tegen me begint te brabbelen. Ik snap er geen barst van. Uiteraard spreekt hij geen Engels, verbaast me gelukkig niets, want dat doen ze sowieso bijna niet hier. Maar hij is wel verheugd een keer een buitenlander in zijn hotel te hebben. Het enige wat ik denk: Kom maar op met die sleutel, ik wil mijn kamer wel eens zien.

Bij mijn kamer aangekomen, zie ik een schitterende kamer gedecoreerd uit het jaar 80 met een mooi 1 persoonsbedje van 180 cm en het mooiste nog tralies voor mijn raam. Nu word ik paranoïde en bedenk tralies, dan zal het hier wel heftig zijn ’s nachts. Waar is mijn kluis? Fuck geen kluis… Lekker.

Achteraf nergens voor nodig geweest die paranoïde gedachtes, ontbijt top, service top.. alles top. Alleen bedje beetje krap met mijn 1.93 en mijn hoofdje beetje gestressed van die paranoïde gedachten. Eigenschuld, volgende keer toch beetje beter doorvragen voordat je iets toezegt.

Check ook www.myspace.com/djjorgensen.

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws