Koninginnedag 2009

Partyscene Redactie | 3 mei 2009
blogs

Het drama in Apeldoorn was voor velen een domper op de feestvreugde. Feesten werden afgelast of ingekort, zo ook in Amsterdam waar de reizigersstroom vroeger dan normaal op gang kwam. Dan E maakte een rondje over enkele Amsterdamse stations en proefde de sfeer.


Op Amsterdam RAI is het met veel locals en mensen aan wie Koninginnedag voorbij lijkt te zijn gegaan verrewegst het rustigst. Twee jongemannen uit Groningen verlaten de stad al vroeg in de middag. Ze hebben echter een verkeerd kaartje gekocht: de speciale Oranje retour van Amsterdam. Nu kunnen zij vanaf Amsterdam RAI naar ieder station in Amsterdam en weer terug. Het zal nog een lange reis worden.


Amsterdam Amstel


Op Amsterdam Amstel is het de hele dag druk met reizigers. De metro en sneltrams stoppen af en aan, geflankeerd door de intercity’s en stoptreinen richting  naar Maastricht, Utrecht, Nijmegen en Rotterdam Centraal. NS-personeel moet de treinen letterlijk dichtproppen. En sommige reizigers konden al voor de vierde keer niet in hun trein komen door de drukte.


Op het perron is het drama in Apeldoorn gesprek van de dag. Een groepje jongeren uit Bodegraven zijn eerder teruggekomen van het Museumplein. Voor hun hoef t het niet meer, ze zijn er klaar mee. En met ze opvallend veel andere mensen met Radio 538-hoeden op het hoofd.


In de Wibauststraat valt op dat er meer mensen de stad uit dan in lopen. Een redelijke stroom mensen loopt weg van het Waterlooplein. Voor een cafe op de Prins Hendrikade klinkt muziek. Twee mensen staan te dansen en voor de rest is het akelig stil en leeg.


Bussen van Arriva, de GVB en Connexion rijden propvol weg vanaf het Centraal Station Het stationsplein is bomvol in oranje geklede mensen. Een enkeling schreeuwt, maar de sfeer is opvallend bedrukt.


Drama Apeldoorn


Wat voor velen dé dag van het jaar had moeten worden, werd de zwartste Koninginnedag in de Nederlandse geschiedenis.


Dan E


Partyscene is benieuwd naar jouw ervaringen. Ben jij uit respect eerder gestopt met feesten of wist je pas aan het einde van de dag wat er gebeurd was?

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws