10 jaar Ibiza en eindelijk weer Absolutely Stereo

Partyscene Redactie | 26 september 2008
blogs

Al weken keek ik uit naar onze vakantie, lekker twee weken naar Ibiza. En om de vakantie goed te beginnen eerst naar Madonna en het Sheraton Hotel op Schiphol, alvorens de volgende dag om 05.50 op te stijgen met de Boeing naar Ibiza.

Madonna, dé diva, verzorgde één optreden in Nederland in de Amsterdam Arena en wij wilden dat zeker niet missen. Dus hadden we alles zo geregeld dat we comfortabel op vakantie konden. Ik dacht, laten we een kamer in het Sheraton Hotel nemen, dan zijn we vlakbij Madonna en kunnen we na Madonna een paar uur chillen alvorens we 03.50, midden in de nacht, moesten gaan inchecken. Dat het niet goedkoop zou zijn wist ik, maar nadat de receptioniste van het hotel 314 euro had gezegd, voor dit  k*tnachtje, was ik een beetje beduusd en in shock, en zei ik al lachend : 314 euro... teeeeeering! Oeps sorry, dat is Rotterdams ;-) Na één minuut even alle opties te hebben gescand, kon ik alleen maar “ja en amen”  zeggen op deze teringdure kamer, want alle andere opties waren niet goed genoeg, ‘says The Diva herself’. Ach ja, vroeger deed ik wel vaker gekke dingen, tegenwoordig ben ik bijna een soort van burgerlijk en eet ik voor 90% biologisch, dus, al snel was ik de 314 pleuries vergeten, en genoot ik al met volle teugen van het vooruitzicht van onze vakantie!
Monica op Ibiza
Na de incheck van onze sjieke 314 pleuries kamer, vertrokken we met de trein naar Amsterdam Arena. Eenmaal aangekomen op onze zitplaatsen derde rangs van een ook niet te zuinige 100 euro per persoon, mochten we van het voorprogramma genieten. Ik weet niet wie het was, maar ik vond het depressieve rot muziek, bleh. Na wachten, wachten, en nog eens wachten, waren we inmiddels twee uur verder voordat de echte diva Madonna eindelijk begon om 21.30. Zoooo, dat werd tijd! Het podium zag er simpel uit, de aankleding van het podium ook, met wat grote led-screens, die niet echt indrukwekkend waren. Geen éénmaal heb ik kippenvel of emotie mogen ervaren van de nog geen twee uur durende show. Het was net of Madonna een soort mechanische robot was die een programma afdraaide. Madonna staat bekend om haar meesterlijke shows en “dressed to impress” verkleed partijen en die hebben we duidelijk gemist tijdens deze Stick and Sweet Tour. Nadat “GAME OVER” op de led-screens kwam, ging ook meteen het licht aan en kon de 60.000 aanwezigen proberen zo snel mogelijk naar huis te komen. Wat een drama.

Na een paar uurtjes slapen op dat 314 pleuries bed, gingen we inchecken met onze loodzware koffers. Een aantal uren later waren we dan eindelijk op Ibizaaaaa. De zon en warme wind lachten ons tegemoet en wij lachten mee. Op naar ons appartement boven op de berg in Cala Llonga, waar we al vele jaren heen gaan. Ons appartement was weer top en het feest kon beginnen.

Het tiende jubileumjaar op Ibiza. In 1998 draaide ik al in Pacha, waar Extrema toen hun vaste wekelijkse clubavond had. Ik stond ingepland voor drie optredens in Pacha, maar na mijn eerste optreden, waarbij ik van Engelse dj’s de complimenten kreeg dat ik veel lef had om zo te draaien, werd ik op staande voet ontslagen door de grote baas van Pacha, want… ze vonden mij te hard draaien. Toen was alles tra-la-la-muziek op Ibiza, maar nu overheerst techno: was ik eigenlijk al trendsetter die 10 jaar te vroeg kwam?!

In 2008 blijft Terrace @ Space onze favoriet. Vet licht en vet geluid, en gek genoeg, altijd leuke mensen. We mochten heel wat sterren voorbij horen denderen: Danny Tenaglia, Sebastian Gamboa, Carl Cox, Bushwacka en onze Nederlandse held Tiësto. Bushwacka was erg gers en de aankleding en lichtshow van Tiësto z’n avond in Privilege was mega cool vet gers en ontzettend gaaf! En terwijl wij als gasten, van onze oude vriend Thijs, op de VIP-deck genoten van dit spectaculaire uitzicht, verwonderde ik mij over het feit hoe “raar” het leven kan lopen.
Monica op Ibiza
Badpak aan en naar het strand. Met mijn perfecte orka imitatie waren de golven in Cala Llonga des te hoger. Als sterrenbeeld vissen ben ik inderdaad als een vis in het water, heerlijk! ’s Avond wederom naar ons favoriete tapas restaurant La Cabana, waar we altijd warm worden verwelkomd door de Belgische eigenaar en zijn personeel. Na twee weken waren we de menu kaart nog steeds niet zat. Bambuddha Grove was, samen met onze vrienden, echt een belevenis. Ontzettend mooi opgezet met heel veel bamboe en buddha’s, ik dacht al, waarom heet het Bambuddha ;-P. Overheerlijk gegeten daar, maar je vergeet bijna dat je op Ibiza bent, want je waant jezelf in Bali.

“Ga je nog draaien?!” Dat is de meest gestelde vraag aan mij terwijl ik daar was. Vroeger was ik nog incognito op het party eiland, maar dat is dus niet meer. Uiteraard altijd leuk.

Op onze laatste vakantieavond waren we uitgenodigd bij onze Molukse vriend met zijn gezin, die op Ibiza wonen en werken. Deze had een waanzinnige Molukse rijsttafel gemaakt, dus mijn lieve vriendin, die ook Moluks is, zat te smikkelen en te smullen. Ik trouwens ook hoor ;-)

Helaas maar waar, we moesten weer terug naar huis. Na twee weken quality time, geen mobiel, geen internet/email, moesten we weer terug naar de realiteit. Het Nederland waar iedereen veel te snel gaat en veel te veel doet. Ik kan nog steeds niet wennen aan het hoge tempo sinds ik terug ben van vakantie, ik word er zelfs een beetje chagrijnig van. Waarom gaat iedereen zo snel hier??

Eenmaal thuis ging alles weer precies door zoals we het twee weken ervoor hadden achtergelaten. Wel leuk, maar toch, ik heb een beetje last van vakantie heimwee. Of is het dan nu, dat na 10 jaar, Ibiza echt ons hartje gestolen heeft?
Absolutely Stereo
En wat doe je als je ziele kindje op brute wijze ontnomen wordt? Dan knok je ervoor totdat je het weer terug hebt! Zo gezegd en zo gedaan. Dus mijn clubavond Absolutely Stereo (AS) gaat weer verder. AS is de reflectie van mijn muzikale ziel, en ik ben blij om deze weer met mijn fans te kunnen gaan delen. Vanaf oktober aanstaande: elke eerste zaterdag van de maand in The Thalia in Rotterdam en elke derde zaterdag van de maand in de Winkel van Sinkel in Utrecht. Dus zaterdag 4 oktober sta ik op super scherp bij de aftrap in de Thalia en zal ik, samen met mijn muzikale wederhelft mc Miss Bunty, het dak eraf blazen. JOEPIE JOEPIE. Tevens zal half november de dubbel mix compilatie cd van AS verschijnen. Ik ben nu druk met het samenstellen van de tracklisting.

Waar was de zomer dit jaar in Nederland? Ik heb ‘m niet gezien en niet gevonden, en nu staat overduidelijk alweer de winter voor de deur. Ik wens iedereen sterkte met de aankomende donkere, korte en koude dagen. Maaaaaaaaaaaaaaar we kunnen ons dan weer lekker vermaken door met vrienden samen te dineren, voor de openhaard zitten, en elkaars lichamen opzoeken om zo lekker warm te blijven ;-) En niet te vergeten is het eigenlijk weer het startschot voor het clubseizoen, en ik zal eraan moeten geloven, want mijn agenda staat al goed vol tot en met 31 december van dit jaar.

Be good en doe vijf maal per dag iets aardigs/vriendelijks voor iemand.

Miss Monica

www.djmissmonica.nl

www.absolutelystereo.nl

www.stereodivas.nl

Tip van de maand: www.paulineteriele.com

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws