Mick Boskamp: 688808

Partyscene Redactie | 9 juli 2008
blogs

Vanaf vandaag schrijft Mick Boskamp een weeklang elke dag een blog. Daar is een goede reden voor.

mick100Het ging zo. Op de dag dat ik van Eelko Anceaux per mail een persbericht ontving over het historisch en liefdevolle thema van Chemisry’s zomerfeesten (Generations Of Love, zie bericht hierna), zaten we zonder dat we het van elkaar wisten op dezelfde golflengte. Ik bedacht dat het voor partyscene (en wellicht ook voor alle andere scenes) misschien interessant was om terug te blikken op de zomer van ’68 en de zomer van ’88.  Zomers die de geschiedenis in zouden gaan als respectievelijk de ‘Summer Of Love’ (flower power, underground) en de ‘2nd Summer Of Love’ (dance, underground). Die eerste zomer van de liefde vond precies 40 jaar geleden plaats en de tweede precies 20 jaar daarna. En als toeval niet bestaat, dan wordt deze zomer dus de 3e zomer van de liefde: de zomer van ’08. Zou dat niet geweldig zijn?

Niet dat de flower power generatie van de sixties vrede op aarde heeft gebracht.

Met een bloem in de hand los je geen wereldproblemen op en echt concrete antwoorden en oplossingen had de generatie van veertig jaar geleden niet. Wat ze wel hadden, was de liefde. En zoals je weet, moet je bij de liefde niet naar antwoorden willen zoeken. Maar moet je gewoon voelen. Twintig jaar later zou Todd Terry met de kreet ‘House Is A Feeling’ komen. Ziedaar, de zoveelste link tussen de zomer van ’68 en de zomer van ’88. Want er zijn legio overeenkomsten tussen die twee periodes. Het betekende in beide gevallen de start van een muzikale beweging, die een aparte levensstijl me zich meebracht. Waarin vrijheid en liefde, ook in combinatie, een belangrijke plek hadden.

foto: Cor Jaring

Als dit een zomer van de liefde wordt, dan hebben we die in ieder geval dik verdiend. Ga maar na: in nog geen vijf jaar tijd zijn we getuige geweest van 9/11, van de moord op Pim Fortuyn en van de moord op Theo van Gogh. Daar staan we misschien niet elke dag bij stil, maar reken maar dat deze gebeurtenissen niet goed zijn geweest voor de liefde in het algemeen en de liefde voor elkaar in het bijzonder.

De flower power periode is misschien voorbij, maar 20 jaar na dato is dance nog steeds springlevend. Dus voor de 3e zomer van de liefde hebben we ieder geval geen nieuwe muziekstroming nodig. Wat we wel nodig hebben, zijn meer feesten en festivals als Welcome To The Future en Chemistry’s Generations Of Love.

Omdat Eelko Anceaux en ik op dezelfde golflengte zaten, kwamen we tot elkaar en besloten we samen met dj Marcello een filmpje te maken, getiteld ‘688808’ (de naam ‘Interview’ was  al gebruikt). Volgende week woensdag is die te zien op partyscene. Omdat ik geroken heb aan de sixties en geproefd heb van de eighties en ook nog wel iets over de liefde in combinatie met de tegenwoordige tijd heb te zeggen, schrijf ik als introductie tot die ‘filmpremière’ elke dag een blog. Tweemaal over de 1e, tweemaal over de 2e en tweemaal over de 3e  zomer van de liefde. Ik beloof dat alles wat ik schrijf uit het hart komt.

Tot morgen.

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws