Miss Monica\'s Avonturen

Partyscene Redactie | 26 mei 2008
blogs

Na een roerige week met een ontsteking in mijn kaak, begint de rust weder te keren. Had ik 3 weken geleden al mijn blog met wilde belevenissen van april in moeten leveren. N heb ik maar april en mei in 1 blog gestopt. Met het mooie weer van de afgelopen weken heb ik alleen maar buiten gespeeld, en liet ik alles even voor wat het was. DE ZON, nu, en dan EINDELIJK!

blogApril begon met een uitdagend optreden @ Dance4Freedom in de Westerunie in Amsterdam. Ik stond in een toch wel bijzondere line-up, waar je mij niet zo vaak tussen ziet staan : Bart Skils, Shinedoe, Miss Monica, Ille Bitch, Kabale und Liebe, Eric de Man, Warren Fellow, Edwin Oosterwal, Johanna Mercker, Technymph, Stefano Richetta en Marly Mar. Na Bart liet ik ze dan ook een poepie ruiken, met mijn selectie van minimal en tech-house.

Op deze avond was ook mijn set live opgenomen, deze kun je hier checken.

Als echt “vak-idioot” vind ik licht en geluid dan ook echt belangrijk. Tijdens mijn optreden in de nieuwe Haagse club : LE PARIS, werd ik dan ook waanzinnig verrast door de bar die een hele lichtshow gaf tijdens mijn set. Ik heb er een filmpje van gemaakt.Wat een aanwinst voor Den Haag! Een frisse en hippe club, zonder te hip te zijn ;-)

En dan, alweer de 3de  of 4de de keer in successie (ik begin de tel kwijt te raken), mocht ik weer afsluiten op Wasteland. Wasteland blijft gewoon “top of the bill”!! Wat ik ontzettend gersz vind, is om tijdens de acts, mijn muziek aan te passen aan de acts. Hierdoor wijk ik echt af van de standaard house-plaatjes. Deze keer was de act om 04.30 erg heftig. Met een grote drilboor voorzien van zeer grote dildo, werd een “te kleine” dame, nogal erg hard genomen. Het was dan ook de eerste keer dat ik een beetje misselijk werd op Wasteland ;-) hihihi. De acts daar zijn theatraal en artistiek, en verre van plat!!!! Echt heel knap hoe ze dat altijd weer weten te presenteren. Ik kijk dan ook alweer uit naar de volgende Wasteland in november en ben ik ook gevraagd om mee te gaan naar Denemarken, voor een Wasteland party daar. Nou nou, het ziet ernaar uit, dat ik nu echt een speciaal pakje moet gaan regelen ;-)

Zaterdag 26 april was STEREO DIVAS dag. Samen met mijn muzikale wederhelft, MC Miss Bunty, hadden we twee optredens deze nacht. We openden de avond bij M in Breda. Ook deze locatie heeft een geweldige lichtwand. Bunty en ik knalden het dak eraf. Hierna sloten we de nacht af in Incasa in Leiden, waar organisatie SEST weer een te gekke editie van Desire! had neergezet.

Koninginnedag was topsport voor mij, voor het eerst sinds mijn comeback, had ik in twee dagen vijf optredens. Na april, met een nieuw record van 18 optredens, ben ik erg blij dat ik het allemaal weer aankan. Ik heb de afgelopen vier jaar, na mijn ziekte, alles weer langzaam opgebouwd.

In mei had ik de uitdaging om bij praktijk-opleidingscentrum “De Horizon”,  dj-les te geven aan jongeren van 0 tot 18 jaar met ernstige problemen op meerdere terreinen. Dit kunnen problemen ten gevolge van een complexe opvoeding- en leefsituatie of ontwikkelingsproblemen van de jeugdige zelf. De problemen doen zich zowel in het onderwijs voor als thuis bij de opvoeding. Het leek mij erg leuk om deze jongeren te kunnen inspireren. Op 7 mei stond ik daar, en alle vijf de leerlingen die zich hadden ingeschreven kwamen niet opdagen. Ik kon er wel om lachen. Nou, dan maar een tweede kans een week later. En gelukkig, alle vijf stonden voor mijn neus. De eerste 30 minuten waren even aftasten. De jongelui, waren toch erg bijdehand en zijn niet gauw onder de indruk van iets. Maar na 30 minuten kwam het moment daar dat ik even een demonstratie gaf van twe hardcore platen; die ik even met heeeeel veeeeeel trucjes en effecten erg vet weg mixte. En toen was ik ineens supercool en had ik de skilzz, volgens hun dan ;-) Ik ben uiteindelijk twe uur met ze bezig geweest, met een basisuitleg, want ze konden allemaal niet mixen. Daarna, 1 op 1 privé mixles om tracks gelijk te laten lopen en te mixen. Aan het eind van de les wilde ze zelfs dat ik nog eens terug kwam om les te geven. Dus binnenkort, les 2.

2Ook deze maand was er weer een editie van : Chivas Regal presents “ASTORIA SYMFONICA” : HOUSE MEETS BACH & BEETHOVEN”. Ik ben door deze organisatie benaderd om als vaste DJ van de ASTORIA events op te treden en mijn muziek te combineren met live muziekanten. Niet een paar muziekanten, nee, een heel klassiek orkest!! Hier hoefde ik niet lang over na te denken, want als muzikaaldier is dit een ontzettende uitdaging. Deze keer werd het gehouden in wederom een sublieme locatie : de Sint Jankerk te Roosendaal. Ik had wederom 2 mixen van 30 minuten voorbereidt en ik had de eer om samen te werken met het componist/arangeur-duo AUDIO ART COLLECTIVE ; welke een nieuwe compositie maakte, om gelijktijdig met mijn mix te laten spelen door het 43 koppig klassiek-strijkers orkest van het Rotterdams Jeugd Symfonie Orkest. Het was ook deze keer weer en bijzondere ervaring, en een mega verrijking van mijn muzikale ziel. Ik hoop van harte, dat er nog veeeele edities van Astoria Symfonica gaan komen

Na het zien van het Eurovisie Songfestival, onder dwang van Bunty, ben ik tot de conclusie gekomen dat volgend jaar Vika Kova ons land moet vertegenwoordigen, dit is onze enige hoop en kans dat we nog in de finale van het Eurovisie Songfestival kunnen komen. Go Vika Go Vika Go Vika !!!!!

3

En wat was er nog meer de afgelopen twee maanden? Eindelijk kreeg ik mijn laatste twee fee’s uitbetaald van organisator MAW Party, nadat ik deze organisatie hiervoor moest aanklagen bij de rechtbank in Den Haag;

Ik had een zeer leuk gesprek met een grote platenmaatschappij, waardoor er een eigen platenlabel en een mix cd dit jaar voor mij zit aan te komen. Had ik samen met Sebastien Choy weer leuke middagen in de studio; onze eerste 2 releases liggen klaar om uitgebracht te worden, op naar de maak van de 3de. Ging de film niet door. Had ik 4 jaar verkering. Heb ik Homopath S op mijn laptop om te gebruiken bij electro acupunctuur. Had ik een startersdagje Medizimm voor klinisch psychologische beelden. En we hadden 2  verrassingen : 1: dat we op een zaterdagavond bij Nicole belandde, waar ik vrienden maakte met Jack uit Tenesee, terwijl we oldskool gingen pesten met kaarten. En 2 dat ik genomineerd ben voor de NL10 stoere vrouwen verkiezing ; dus stem op mij ;-)

Ik heb alweer zin in Juni! Iedereen een zonnige en overheerlijke maand toegewenst.

Groetjes, Miss Monica

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws