Alexander Koning: Ted Langenbach

Partyscene Redactie | 19 oktober 2007
blogs

Na Benny Rodrigues over de Minimal Meeloper is het nu de beurt aan Alexander Koning.

Ted Langenbach. Al jarenlang irriteert deze man mij, en de laatste paar maanden wordt dat steeds erger. Ted Langenbach, housegoeroe, innovator, godfather of house en zelf benoemd visionair. Afzeiken en klagen heeft Ted de laatste tijd tot kunst verheven. “Vroeger was alles beter, de jeugd van tegenwoordig wil niet meer experimenteren, niets nieuws ontdekken, zijn verwend, verveeld” etc. etc. Het lijkt net of ik iemand uit het bejaardentehuis hoor orakelen, want volgends mij luistert niemand zo graag naar Ted Langenbach als Ted zelf.

Natuurlijk is het makkelijk om te innoveren als er een stroming nieuw is. En natuurlijk is het dan heel makkelijk om te zeggen dat iedereen je na-aapt. Sure, Ted heeft goede feesten gegeven, vette feesten zelfs, maar om nou te zeggen dat hij muzikaal nieuwe dingen heeft gebracht, dat vind ik van niet. En al was dat wel zo, get over it. En probeer iets nieuws.

Aan Ted ligt het allemaal niet dat de mensen wegblijven op zijn feestjes. De jongeren, daar ligt het aan. “Ze nemen een vaste relatie (foei), een koophuis en willen af en toe gezellig thuis zitten”. Al vanaf 2004 is Ted dit soort dingen aan het verkondigen. Zonder te zien dat er wel degelijk veel nieuws ontstaat op muzikaal- en feestgebied.

Nee, naakte wijven die elkaar met dildo’s in elkaar meppen zien we niet meer, en homo’s die elkaar met boomstammen verkrachten voor de ogen van 17 jarige meisjes komen we ook niet meer zoveel tegen op de feestjes. Want na dit 10 keer gezien te hebben is de kracht en het shockeffect eigenlijk wel weg.

Een Joost van Bellen hoor ik nooit klagen. Deze man knalt al jaren het ene concept na het andere eruit en allemaal succesvol! Vreemd... Ted, je begint zo langzamerhand een gefrustreerde bejaarde te worden, die niks anders kan dan zeiken op de hedendaagse partycultuur(je kunt de politiek wel in!).

Ted, ik hoop met recht dat je er weer bovenop komt. Zet dat gezeik aan de kant en laat ons zien dat je zelf nog een bijdrage kunt leveren aan de hedendaagse partycultuur. Kom op, visionair en autodidact, je kunt het! Laat ons een poepje ruiken, kom met een vernieuwend concept en een muzikaal programma, waarvan we allemaal stijl achterover slaan. Ja, dan mag je iedereen afzeiken en zeggen, Ted jongen, je hebt het weer goed gedaan, want je weet: eerder behaalde resultaten geven geen garantie voor de toekomst.

Oh ja, aan alle benamingen van Ted, wil ik er ook nog 1 toevoegen: ‘de Johan Cruijff van de housescene.’ Vroeger een autoriteit, nu vooral onzin uitkramend en levend in het verleden.

Ps. Ik hoop echt dat Mytown een groot succes wordt, want ik ben het zeker met hem eens dat er wel wat moet gebeuren in Nederland. En op een aantal punten geef ik hem ook zeker gelijk. Maar dat eeuwige gezeik zet niet veel zoden aan de dijk. Niet zeiken, maar doen!

De namen in deze blog, zijn fictief: elke gelijkenis met bestaande personen berust op puur toeval :-)

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws