Pascalle: What’s next?

Partyscene Redactie | 2 oktober 2007
blogs

Hier is ze, Pascalle; 23 jaar, stewardess en niet vies van een feestje. Vervolgens houdt de vliegende nachtvlinder een blog bij.

What’s next?

PascalleToen een aantal jaar geleden de term ‘metroman’ werd geïntroduceerd, heb ik wel even mijn wenkbrauwen gefronst. Want een verwijfde heteroman, tjah… dat klinkt nou eenmaal niet erg aantrekkelijk.

Bij nader inzien was ik toch wel blij met de opkomst van de metromannen. Want als je het mij vraagt is er, tot op zekere hoogte, niets mis met een man die net even wat meer tijd en aandacht besteed aan zijn persoonlijke verzorging. Oké,  een man hoeft niet aan te komen met een French manicure of urenlang de badkamer kapen omdat ie zo nodig een Algenmaskertje met mineralen uit de Dode Zee wil opsmeren nadat ie z’n teennagels heeft gelakt. En van m’n oogpotlood blijft hij af! Maar als een man lekker ruikt, z’n haar goed verzorgt, de ongerepte oerwouden van lichaamshaar netjes bijwerkt (sorry mannen, de Gorilla-look is nou eenmaal níet sexy) en, vooruit als hij dat wil, een keer z’n gezicht scrubt… dan kan ik dat alleen maar toejuichen.

Maar volgens mij slaan de heren anno 2007 een beetje door. Tijdens het uitgaan heb ik me de afgelopen maanden al meerdere malen verbaasd over het mannenvolk dat zich hult in überstrakke spijkerbroekjes. Ze dragen daarbij vaak nog strakkere shirtjes met felle kleurtjes, soms zelfs gecombineerd met een sjaaltje. (En ik maar denken dat stewardessen en hockey-meisjes de enigen waren die ongestraft wegkomen met het dragen van een sjaaltje!?) Helaas zie je ze nu ook steeds vaker gewoon op doordeweekse dagen op straat voorbij komen: mannen in skinnyjeans.

Nou ben ik me er heel erg van bewust dat ik zelf geen fashionista ben en dat ook nooit zal worden. Ik sla op het gebied van mode meer dan eens de plank mis  en mede daardoor ben ik een groot voorstander van ‘Ieder zijn ding’ en ‘Draag maar vooral waar je je lekker in voelt’. Al lijkt dat laatste me zeer onwaarschijnlijk voor een man in zo’n strak broekje.

Mannen in skinnyjeans


Maar oké, als mannen graag in skinnyjeans willen rondhuppelen, dan doen ze dat maar. Als zij zich daar goed bij voelen, wie ben ik dan om daar iets tegenin te brengen? Maar dan nèt als je denkt dat het niet erger kan, duikt er uit het niets een nieuwe trend op die nog angstaanjagender is dan de vorige. 

Gisteravond ging ik eens even goed zitten voor het 2e seizoen van Ranking the Stars. Het hele 1e seizoen is me volledig ontgaan, maar dat terzijde. Ik vond het een chaotisch, maar vermakelijk programma. Al hadden ze Xander de Buison-wie? wat mij betreft best thuis mogen laten. Ik denk dat de meeste mensen die het programma gezien hebben het daarover met me eens zullen zijn. Xander zal ongetwijfeld een aardige gozer zijn hoor... Maar dat de hele tijd hysterisch lachend in zijn handjes klappen en wijzen, om vervolgens even oudejongenskrentenbrood-style aan Paul de Leeuw te zitten, kwam na 20 keer niet meer zo geloofwaardig over. Maar ook dat terzijde.

Wie me pas echt de stuipen op het lijf jaagden, waren Ruud de Wild en Jamaï met hun… ehm, decolleté?  Ruud droeg een getailleerd jasje met daaronder een strak zwart shirtje met diepe V-hals. Ik verdenk hem ervan beide kledingstukken van zijn vriendin te hebben geleend. Jamaï droeg zo’n zelfde shirtje: Strak & zwart en ons een royale blik gunnend op zijn gladde borstje.

Waren hun stylistes dronken? Ziek? Op vakantie? Of waren die shirtjes serieus bedoeld? Als dat  zo is, dan maak ik me echt een beetje zorgen. Misschien ben ik weer eens hopeloos ouderwets, maar die laag uitgesneden shirtjes... daar hadden wij vrouwen toch het alleenrecht op?

Ik probeer me voor te stellen hoe ook hele harige mannen zoiets aantrekken en krijg spontaan kokhalsneigingen. Lopen straks alle mannen te pronken met hun borstpartij? Geweldig, ben je net blij dat je grote zus geen shirtjes meer van je pikt, kan je nu je lievelingskleding gaan verstoppen voor je vader of je vriendje.

Algenmaskertjes, skinnyjeans, sjaaltjes en diepe decolletés… Joehoeee, mannen van Nederland... What’s next? Pumps?

Check ook mijn Hyves-site (http://pascalle83.hyves.nl/blog/)

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws