Alexander Koning: Watergate

Partyscene Redactie | 6 september 2007
blogs

Hij is dj, producer en platenzaakbaas (van het roemruchte Trancentral in Haarlem). En Alexander Koning is ook een schrijvende publiekslieveling. Dit keer ging hij los in Berlijn.

Watergate


Alexander in BerlijnWoensdag 1 aug. 2007, mijn eerste gig in de dance hoofdstad van de wereld, Berlijn. En ook niet in de minste tent. Ik moet draaien in de Watergate, geroemd om zijn geluid, beroemd door het lichtplan en programmering.

Al weken van te voren keek in hiernaar uit. Alleen de dag zat me een beetje dwars, woensdag. Zullen er dan mensen zijn? In Berlijn aangekomen word ik opgepikt door Dave Turov, Amerikaan maar naar Berlijn verhuist zoals zovelen tegenwoordig.
Ik slaap bij de gasten van ROMPECABEZA.. Holger Nielson, Gitta Paris en Dave Shokh. Ze hebben een groot appartement midden in Berlijn. En runnen van daaruit hun labels als Kiddaz Fim, Playmate en het boekingskantoor.

Omdat ik ’s ochtends weer heel vroeg terug moet, moet ik openen op de avond. Dat zal wel heel rustig worden, dacht ik nog. Wel zal er nog een groepje gasten uit Nijmegen komen, omdat die toevallig in Berlijn zijn. Gezellig, zal ik toch nog publiek hebben.

Ik begin op de 114 bpm, lekker rustig voor in het begin. Maar het loopt al snel vol en om 1 uur is de tent eigenlijk al gevuld. Binnen 5 minuten na binnenkomst staat iedereen ook op de dansvloer en gaat uit zijn dak. Vaag, woensdag was het toch? Om 1.15 uur gaat voor het eerst het dak eraf, wat een feest! Die gasten hier gaan helemaal door het lint.

Het gaat los in Watergate

Ook de Nederlands posse laat van zich spreken en jut het publiek nog meer op (Dimzen en Posse bedankt!). Bij elke plaat gaat het publiek helemaal los. Dan komt de volgende dj alweer opdraven. Shit, het is al tijd. Nog maar 2 platen. Damn, hier had ik de hele nacht wel willen draaien. Dit was echt 1 van mijn leukste gigs van het jaar. Ik hoop dat ik hier  nog een keer mag komen (wel word ik nog uitgenodigd om aan het einde van het jaar een keer in de Modem  te draaien, yezzzz). Ik kan nog een uurtje blijven en dan moet ik echt gaan, helaas. Het vliegtuig wacht niet. Als jullie nieuwsgierig zijn geworden hoe het is in de Watergate, check dan het onderstaande flimpje van het laatste stukje van mijn set.
Nou snap ik pas echt waarom zoveel dj’s, artiesten producers etc. hier naartoe verhuizen. Voor de sfeer, de locaties en de mensen. Berlijn is een topstad en dat zal het nog wel eventjes blijven.


Check:

www.myspace.com/alexanderkoningcom

www.alexanderkoning.com

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws