Jefferson: WTTFF reply

Partyscene Redactie | 10 augustus 2007
blogs

Hier is Jefferson’s pijlsnelle reactie op de blog van Boskamp.

WTTFF reply


JeffersonHey amigo,

Is het alweer bijna een week geleden dat Mel op hilarische, bijna slapstickachtige wijze haar van kinderarbeid gevrijwaarde beker koffie over de toonbank heen goot?
Dat is trouwens voor mij één van de vele hoogtepunten geworden op die geweldige en zonovergoten dag.

Maar voordat ik enkele hoogtepunten de revue laat passeren, moet ik toch eerst even stilstaan bij het enige dieptepunt van het festival: het zero tolerance beleid ten aanzien van blowen.
Zoals je weet houd ik wel van een pretsigaretje op zijn tijd en zeker op een mooie festivaldag.
En met met mij nog vele anderen. Echter dat plezier werd ons die dag niet gegund door het jaren ‘50/spruitjesbeleid van de lokale overheden, die tijdens de controles bij de ingang zonder pardon al dat lekkers in de vuilnisbak liet verdwijnen.

Nu ben ik natuurlijk niet achterlijk, ik had me al voorbereid op dit soort acties en kon met de wiet en gear, verstopt in mijn Nikes, zonder problemen het terrein oplopen.

Mick, ik zal je eerlijk zeggen dat ik het eigenlijk wel spannend vond om de rest van de dag stiekem jointjes te draaien en op te roken, lekker underground.
Dat paste ook wel weer bij de gehele sfeer van het festival, super relaxt, no-nonsense, bijna hippie-achtig, geen overdadige decoraties of podia van ettelijke tonnen, deed me beetje denken aan het Solarfestival in Roermond (ook heel erg leuk), waar ik vorig jaar was.

Maar dan wel investeren in de beste geluidsinstallatie die er is: Funktion One.

Ongelofelijk, overal was het geluid top! Een vleesgeworden natte droom voor elke partyganger. Al dat essentiele (sub)laag dat in al die Minimal Techno producties zit kwam hier pas helemaal tot zijn recht, weet je Mickmans, ik zou nog wel 1000 lovende woorden kunnen spuien over de kwaliteit van het geluid op WTTF, beter doe ik dat niet.

Liever vertel ik je over al die andere zaken die mij die dag zo blij maakten, zoals de superknusse Minimal Stage, die ik in eerste instantie helemaal niet had opgemerkt, aangezien deze een beetje afgezonderd van de rest stond opgesteld. De Minimal stage, gemaakt van hout, leek wel een soort Oostenrijks vakantiehuisje en werd omringd door een muur van groene bomen, sprookjesachtig. Er werd ook betoverend lekker gedraaid: David Labeij, Kaballe & Liebe, Daniel Sanchez en Ille Bitch en de Man zonder Schaduw waren daar voor mij de highlights van de dag.

Overzicht WTTF



Dat is misschien nog wel een klein minpuntje, ik heb geen enkele set van begin tot eind gehoord, er stond zoveel tegelijk geprogrammeerd, dat wanneer je iedereen wilde zien je van elke artiest maar een klein stukje kon meepikken. Gelukkig lagen de podia niet al te ver uit elkaar, maar nog heb ik niet iedereen kunnen zien.

Ik ben bijna de gehele festivaldag gebleven (dat kan dan gelukkig als je geen vader wordt), heel veel leuke mensen ontmoet en gesproken, er joints en danspasjes mee gedeeld en heb ook buiten de Minimal stage zoveel goeie dj’s/ live-acts gezien op de andere podia, ik zal er een paar noemen: ‘Groovemaster’ Boris Werner, Le Clic, Rejected, Amsterdam 661, Nuno dos Santos en Darko Esser, Quazar, Eric de Man, Karotte, Mathew Jonson.
Volgend jaar moet je ook echt de hele dag blijven, oppas regelen voor de kleine en ouderwets lekker feesten.

Ik hoop wel dat het WTTFF zo knus en gezellig kan blijven, want ik weet zeker dat er na het succes van dit jaar en de lovende kritieken er volgend jaar veel meer mensen op af zullen komen.
O ja, die pendelbussen mogen volgend jaar ook wel wat later teruggaan, ik zat de hele dag lekker in mijn eigen tijdzone en was de ‘realtime’ tijd glad vergeten. Pendelbussen waren allang weg en ook het terrein was opvallend rustig. Zag mezelf al in mijn ééntje liftend of nog erger lopend richting Amsterdam vertrekken, een bijna ontnuchterend moment, kan ik je melden.
Als door God gezonden was daar ineens Daniel ‘Mumblin Yeah’Sanchez, die mijn dag redde door mij een lift te geven richting Amsterdam.
Het moest gewoon zo zijn, zo’n topdag kon niet anders dan met een happy end eindigen..

Tot snel, grtz, Jefferson

PS Op mijn mySpace pagina www.myspace.com/djjeffersonnl kun je wat trackjes luisteren, ik laat aan jou over of je ze goed vindt.

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws