Mick Boskamp: WTTFF

Partyscene Redactie | 10 augustus 2007
blogs

Boskamp schrijft weer eens een keertje een blog. Over het Welcome To The Future Festival. En hij verwacht vandaag een reactie van die andere blogger, Jefferson.

WTTFFF


BoskampHi Jefferson,

Eenmaal gebeten door de dansmug rekent de mens in weekenden, dus is het morgen een weekend geleden dat ik je op het Welcome To The Future Festival zag. We hebben best wat afgekletst, maar toch wilde ik nog iets kwijt aan je. Even kijken of je het met me eens bent en me kunt vertellen hoe het verdere verloop van die prachtdag was.

We zijn natuurlijk niet echt lang gebleven. Van een uur of drie tot ongeveer half zeven. Mel’s zwangerschap in acht genomen, was dat eigenlijk best wel lang. Je moet je ongeboren dochter niet te lang willen blootstellen aan dit soort verslavende klanken. Want voordat je het weet, gaat ze op haar achttiende net zo gek doen als ik op mijn 35ste. Dat we relatief gezien lang zijn bleven, zegt natuurlijk ook iets over het festival an sich.

Voordat ik iets over WTTF vertel, moet er nog even iets worden rechtgezet. Je bent niet te mager. Je ziet er goed getraind uit. Maar ik had je natuurlijk weer een lange tijd niet gezien en het eerste wat ik zag was iemand waar de kilo’s vanaf waren gevlogen; ook op plekken waar dat volgens de medische wetenschap voor onmogelijk wordt gehouden, en ja, dan schrik je als vriend een beetje. Denk niet dat ik jaloers ben of zo. Ik weet dat ik er uit zie alsof ik ook 6 maanden zwanger ben en ik neem je tip om weer eens naar de sportschool te gaan, ter harte, maar…als aanstaande vader ben je niet zo met die dingen bezig. Het zou wel moeten overigens. Toen ik Don Diablo vertelde dat ik vader werd, kreeg ik een sms’je van hem met de tekst: ‘You better get in shape…’ Helemaal waar natuurlijk, want het ouderschap is een hele krachttoer. En in mijn geval is het ook nog eens een soort Rocky 4.

Maar we dwalen weer eens riant af. We gingen het over het WTTFF hebben.

Deze zomer was het twee dagen zomer en de eerste zomerdag was de dag dat het Welcome To The Future Festival plaatsvond. Mazzel? Ik denk het niet. Ik denk dat het eerder gerechtigheid was. Dit festival verdiende simpelweg mooi weer. Gert van Veen verdiende mooi weer. ID&T verdiende mooi weer. De mensen die verantwoordelijk waren voor het geluid verdienden mooi weer. Want dit festival vroeg erom en kreeg het. Ik heb nog nooit, in een club niet en op een festival niet, zulk goed geluid gehoord. En als dat geluid ook nog eens afkomstig is van muziek die op alle fronten en op elk podia goed is, dan kun je het zonnetje recht in de ogen kijken.

Gert, Mick en Jefferson

Ik had Gert heel lang niet gesproken en om hem vervolgens op zijn eigen, in alle opzichten zeer zonnig, festival te zien, was natuurlijk erg okay. Hij straalde als nooit tevoren. Samen keken we naar Steve Bug, die de main stage in zijn greep hield, en zagen dat het goed, beter, best was.
Toen ik daarna jou en Mel ging zoeken en op een punt op het terrein kwam, waar de geluiden van de diverse podia samensmolten, gebeurde er iets geks. Meestal is dit een spot, waar je een kakofonie aan klanken hoort. Maar dit keer leek het alsof de verschillende tracks in hetzelfde ritme liepen. Onverklaarbaar, maar wel heel aangenaam.

Ik ben zowel op de eerste editie van Dance Valley als bij het eerste Prince concert in de Paradiso geweest. Later hoorde ik van zoveel mensen dat ze er ook bij waren, dat je met dit aantal bezoekers wel duizend hectaren Dance Valley-grond en honderd Paradiso’s kunt vullen. Die eer zal ook het eerste WTTF Festival te beurt vallen. Als er straks in de winter over gesproken wordt, waren er 100.000 bezoekers. Mark my words.

Ik ben ontzettend nieuwsgierig naar hoe jij het hebt ervaren. En nog bedankt overigens dat je Mel een beetje in de gaten hebt gehouden, ook al kon je niet voorkomen dat ze bijna een doodsmak maakte, waarbij ze een volle beker koffie terug over de toonbank mieterde. Je zag de mensen denken: ‘En zwanger en drugs gebruiken. Sjonge, sjonge, sjonge…’

Mel gebruikt niks. Ze is alleen een beetje onhandig.

Liefs,

Mick

p.s. Kun je me alsjeblieft een linkje sturen naar je nieuwe tracks? Ik voel dat ze heel erg goed zijn!

p.p.s. Ik was je dus aan het zoeken. Bleek dat je gewoon achter me stond (zie de foto van topfotograaf Michel Mees)!

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws