Jefferson: Costa del Soul

Partyscene Redactie | 27 juli 2007
blogs

Mister Hi-five is going strong! Jefferson is al jaren dj en nog langer schrijver, enjoy zijn blog.

Costa del Soul


JeffersonAfgelopen zaterdag vond op Blijburg een nieuwe editie plaats van Costa del Soul, misschien wel het kleinste festival van ons land. De weersvoorspellingen waren niet onverdeeld positief, de kans op een droge dag was 50%, kop of munt dus.

Op zich houd ik wel van een gokje, maar regen kan voor mij een festivaldag aardig verpesten, dus heb ik de week voor het festival regelmatig www.buienradar.nl geraadpleegd. En met mij nog enige miljoenen andere Nederlanders, zo blijkt uit een reportage die ik op tv zag. Deze website is uitgegroeid tot één van de populairste van ons land, een twijfelachtige eer naar mijn idee, aangezien we de site niet bezoeken omdat hij zo leuk is of er zo mooi uitziet, maar om te weten of het nu eens een keertje een hele dag droog blijft.

De dag begon veelbelovend, tussen de wolken door liet het zonnetje zich regelmatig zien.Opgewekt stapte ik de tram in richting Blijburg, die brengt je tot op een paar honderd meter van het Blijburgse strand, hoe relaxt.

Het blijft trouwens een vreemde gewaarwording als je op Blijburg aankomt,

on-Amsterdams weids en rustig, alsof je in een hele andere stad bent terechtgekomen.Opvallend genoeg hoor je buiten het festivalterrein weinig tot niets van de muziek, dat is fijn voor de –nu nog spaarzame- omwonenden.

Bij de ingang verloopt alles soepel, geen lange rijen of uitvoerige controles die ik bij ander festivals ben gewend.

Na een paar minuten sta ik met mijn voeten in het zand, dat enigszins vochtig is door de buien van de dag ervoor, maar helemaal niet verkeerd. Ik besluit eerst een kijkje te gaan bij de stage waar onder andere Wicked Jazz Sounds moet optreden, het is er gezellig, ook hier hoef je niet lang te wachten op je drankje of andere versnaperingen. Het enige dat mij ophoud zijn alle bekenden die ik tegenkom, maar op deze manier laat ik me graag ophouden.
Costa del Soul, dat wordt georganiseerd door Vreemd en Rendezvous blijkt voornamelijk de Amsterdamse liefhebbers te trekken.

Ik zie Ottograph en zijn Gasten Met Die Kwasten een lelijke schutting omtoveren tot een kleurrijk en artistiek verantwoord kunstwerk, daarnaast staat een piratenschip gemaakt van rubberen banden.Op het schip staat een dj te draaien, die zich even op Ibiza waant als het bellenblaaskanon op de dansvloer aangaat. Feest!
De rest van de dag ben ik voornamelijk in de buurt van de ‘mainstage’ te vinden, die zogenaamde mainstage is een podium dat ook nog eens kan rijden, het is namelijk een enorme Jeep. De auto is speciaal geprepareerd en voorzien van draaitafels, cd-decks, mixer, monitors. Een letterlijke Drive-in discotheek. Rondom de auto staan mensen te dansen alsof hun leven ervan afhangt, ik kom nog meer bekenden tegen op dit Amsterdamse onderonsje.
Er wordt erg lekker gedraaid, de sets van onder andere Lupe, Carloz, Steffi, Prutt en Richard doen de uren voorbij snellen.
Tussendoor ook nog een prachtige zonsondergang gezien en we hebben het zowaar de hele dag droog gehouden. Ik ben een blij mens.

Deze derde editie van Costa del Soul bewijst dat een festival met slechts 3 podia en een handvol dj’s ook supergezellig kan zijn, hopelijk zijn er volgend jaar iets meer bezoekers.

 

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws