Frank van den Bold: Coca dampen

Partyscene Redactie | 27 juli 2007
blogs

Frank van den Bold is directeur van easyticket.nl, maar misschien ken je hem ook nog als bedenker en hoofdredacteur van het leukste dance-magazine ever, Bassic Groove.

Coca dampen snuiven


Frank van den Bold“Ik heb cocaïne gebruikt. Ja, ja, ik geef het grif toe. Als jullie het ook doen!”

Vragende gezichten tegenover me. Bespeur ik daar rooie koontjes van schaamte? Ja, ik heb het tegen jullie! Aan de andere kant van het beeldscherm.

(aub even verder lezen!)

Meewarig zul je dit lezen als je me kent. Frank aan de coke? Dan is het einde der tijden echt genaderd, want dat was toch echt helemaal niet aan hem besteed..... Klopt. Nog sterker, klopt nog steeds.

Maar zo’n drie weken geleden zag ik toch echt op tv dat bij een onderzoek naar de luchtzuiverheid en –samenstelling boven Rome, de coke sporen niet van de lucht waren (met het Vaticaan spottend in beeld gebracht bij deze meedogenloze en Godonterende boodschap). Er werden ook tal van cafeïne, nicotine én hasj sporen ontdekt in de zedeloze blauwe hemel boven het epicentrum van de Westerse religieuze kerk. Niet exact boven het Vaticaan, maar boven de Romeinse universiteit, Ongetwijfeld in vele “hasj”-danigheden (Maroc, Afghaan, Thai, Skunk, enz.) maar dat werd er net niet bij verteld. En alles werd uiteraard in de lucht gevonden naast de vele minuscule residudeeltjes van roet, fijnstoffen, CFK’s en CO2’s, waarvoor het onderzoek oorspronkelijk ongetwijfeld bedoeld was.

Even voor de duidelijkheid: het is mij om het even wat iemand gebruikt. Moet iedereen lekker zelf weten. Als je maar een beetje jezelf blijft als je bij mij in de buurt komt. Dat je niet ineens super kicken gaat lopen doen of denkt dat je beter bent. Half zwetend, met ogen als grote, zwarte knikkers aan me gaan hangen en in mijn nek hijgen hoeft ook niet voor mij. Als je mij en andere nuchtere mensen niet lastig valt, mag je van mij doen en laten wat je wilt. Maar ik heb persoonlijk helemaal-nooit-niets met coke gehad. Kan ook zeggen dat ik het nooit gebruikt heb en dat nooit zal doen. En ik ben ook heus niet de allerheiligste der heiligen. Als laatbloeier heus wel eens geëxperimenteerd. Maar poeder in mijn neus stoppen, vind ik persoonlijk niet fris.

Snuiven...Toch word ik dus kennelijk mijn hele (uitgaans)leven lang niet alleen geconfronteerd met kankerverwekkende stoffen uit een veelvoud van vieze stinksigaretten (sorry, laat me even gaan) of nog wel enigszins oké geurende blows, maar -naar nu blijkt- ook cocaïne stuift door de lucht en komt in mijn neusholte terecht. En waar al niet verder. Want als dit goedje in Rome in de lucht zit, zullen we hier in Nederland ongetwijfeld ook wel een redelijk percentage witgoed opsnuiven, zonder daar erg in te hebben. Verklaart dat misschien mijn buien af en toe? Als ik mij plots van mijn duivelse kant laat zien, moet ik dan de mensen in mijn buurt nog wel vertrouwen? Liggen er verdachte witte papiertjes in de prullenbak? He, Theodokulus gaat wel heel vaak naar het toilet, of zie ik spoken?

Moet ik het uitgaansleven nu maar verder mijden als de pest? Want in bedompen en vaak benauwde ruimtes, vol rook en zweterige lichamen, zullen de coca dampen vast welig tieren. Weer iets om me zorgen over te maken en rekening mee te houden.

Maar eigenlijk maak ik me meer zorgen om iets anders. De (inter)nationale volksgezondheid.... Worden we met zijn allen niet steeds agressiever? En gefokter over elk wissewasje? Daar worden tegenwoordig zelfs hele reclamecampagnes tegenaan gegooid door de overheid. Zijn we met zijn allen inmiddels verworden tot adepten van het grootste Colombiaanse export product? Zonder daar erg in te hebben. Ik vraag me steeds harder af welke rampspoed, door mensenhanden zelf veroorzaakt, het snelst zal interen op het leven van de homo sapiens. Pffff, nu even niet te hard gaan nadenken daarover. Zit deze druilerige dagen al niet helemaal top in mijn vel. Of breken daar toch de eerste zonnestralen door? Komt het toch nog allemaal goed. Even lekker de deur uit, samen met buikje (hoogzwangere vriendin), om te gaan genieten van het leven. En even flink opwarmen voor weer een avond Gouden Kooi. Even lekker ontspannen.... welterusten!

P.S. Blog al eerder geschreven, maar door de geboorte van mijn kind en alle drukte glad vergeten en foto pas vandaag gemaakt. Maar, ik heb een dochter! Joepie!!!

Spiegeltje, spiegeltje.

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws