Jefferson: 1 Day off

Partyscene Redactie | 9 juli 2007
blogs

jeffersonIk had er al een tijd naar uitgekeken, het jaarlijkse 5 Days Off gebeuren.

Naast het ADE is dit de enige ‘week’ in het jaar dat de gehele hoofdstad in het teken staat van Dance in de breedste zin van het woord. Niet alleen de top van de scene is ruim vertegenwoordigd, ook is er genoeg plek voor nieuw talent. Omdat ik vorig jaar niet naar de Minus avond in Paradiso kon gaan, was ik erop gebrand het spektakel dit jaar niet te missen.

De verhalen dat mensen toen uren in de rij moesten staan om de muziektempel binnen te kunnen komen stond me erg tegen, dat is wel het laatste waar ik zin in had.

Dat vroeg dus om een slimme aanpak dit jaar.Nu heb ik gelukkig al het voordeel van de gastenlijst, maar dat wil niet altijd zeggen dat je daarmee dan ook sneller binnen bent, ik heb (vaker dan eens) lange tijd buiten in de rij staan wachten, omdat er met mij nog een miljoen andere ‘gelukkigen’ een plekje op de lijst hadden weten te bemachtigen.

Maar ik hoefde helemaal niet zo slim te zijn, want dit jaar was er (vroeg op de avond) een multimedia programma voorafgaand aan de Minus party, je kon heel easy met je kaartje/gastenlijstplek al vanaf 20.30 uur naar binnen.

Ik kon het bijna niet geloven, ik stond binnen 1 minuut in Paradiso.

Helaas betekende dat wel nog 2 uur wachten tot het Minusfeestje (in de bovenzaal notabene) zou beginnen.

Ik zeg helaas, want het multimedia spektakel in de grote zaal was erg verschrikkelijk, vage bleeps, noise en kraakjes gecombineerd met levensgrote dia’s etc. Hou echt wel van een expirimentje, maar dit was not my cup of Joe.

Maar na met een aantal fijne mensen in de kelder van Paradiso een aantal glazen bier, of beter gezegd plastic bekertjes bier te hebben genuttigd, zat de sfeer er goed in (bij mij). Voordat ik er erg in had, was het al tijd voor Bart Skils in de bovenzaal. Helaas dacht de rest van de aanwezigen hetzelfde, kortom hele bovenzaal tot de nok toe gevuld, geen plekje meer te vinden.

Dan maar weer naar beneden om meer bier te drinken...

Toen ik een paar biertjes later naar boven liep was Bart net gestopt en begon het -eerder dit jaar- spontaan opgerichte Amsterdam 661-collectief met hun live-set.

Amsterdam 661 bestaat uit Dance-goeroe Gert van Veen en de nieuwe lichting talenten uit de Amsterdamse scene: Lauhaus, David Labeij, Caballe und Liebe, Boris Werner en Julien Chaptal. Hoe kan dat ooit goed gaan zul je denken..

Heel goed kan ik je zeggen, niet in de laatste plaats door Boris Werner, die als Mixmaster B. het geheel via zijn mengpaneel strak coördineert.

Hun semi-jamsessie rockt als een dolle!

Hé, zie ik daar nou 2000 and One stiekem ook de schuiven beroeren? Is dit dan Amsterdam 661 and One? Of Amsterdam 6612000 an One? Who cares, het maakt niemand wat uit, het is een feestje daar in de bovenzaal. Troy Pierce en Richie Hawtin kunnen me later niet zoveel boeien (sorry die-hard Richie fans), voor mij waren de mannen van Mokum 661 de helden van de avond.

 

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws