Frank van den Bold

Partyscene Redactie | 20 juni 2007
blogs

Frank van den Bold is directeur van easyticket.nl, maar misschien ken je hem ook nog als bedenker en hoofdredacteur van het leukste dance-magazine ever, Bassic Groove. Bloggen heeft 'ie nog nooit gedaan. Tot vandaag.

Frank van den BoldWat heb ik nou aan mij fiets hangen? Een blog schrijven voor Partyscene. Hoe heb ik dat mezelf nu weer op de hals gehaald? Uilskuiken, jij! (praat in zichzelf)

Wat maak ik nu helemaal mee eigenlijk? Zit niet echt diep meer in de ‘scene’. Ik heb wel een mening, maar heb eigenlijk interactie nodig met mensen om op temperatuur te komen en mijn hersenen wat zinnigs te laten denken. En zeggen. Nu moet ik meningen, voorvallen, ideeën en andere hersenspinsels gaan onthouden, en daar ben ik geen echte ster in. En ik moet gaan onthouden om een blog bij te houden.... Oh oh! Maar ja, ik heb nu al toegezegd. Dat wordt een notitieboekje bijhouden dus.

Is bloggen niet gewoon niks anders dan een column schrijven? Wat je sinds de komst van de internet portals ineens overal en nergens ziet opduiken. Hoe vaak zijn diezelfde blogs helemaal niet interessant om te lezen, maar een soort tijd-opslokkende valkuil waar je elke keer weer in trapt.

Midden in een artikel stoppen..... ik kan het niet. De neuroses spoken dan door mijn hoofd. Om er dan tegen het einde achter te komen dat het stuk het niveau van een journalistieke beginneling, die net het verschil weet tussen jou en jouw (de grootste ergernis aan het steeds meer tanende taalfront, als je mijn mening vraagt), bijna niet ontstijgt. (“Teveel bijzinnen, moet ik op gaan letten”). Moet ik nu ook gaan meedoen aan het vullen van de grenzeloze digiruimte? Oeps, daar ga ik verschrikkelijk op afgestraft worden. Dat weet ik nu al. En dan heb ik het nog niet eens over mijn angst om pertinente onzin en compleet niet ter zake doende en oninteressante woordenmodder te laten stromen. Of persoonlijke ergernissen de schrijf-ether in slingeren, terwijl ik juist positieve zaken wil beschrijven.

Ik ben absoluut geen Mick Boskamp of Guuz Hoogaerts. Twee wandelende pennekwasten (en dance liefhebbers) die over elk onderwerp nog iets leuks kunnen schrijven. Wel grappig dat Mick (‘begeisterd’ hoofdredacteur Yourscene) nu over mijn stukjes moet gaan waken. Ik krijg het nog wel op mijn bord, want vroeger was het vice versa.

Want deze inmiddels 37-jarige aanstaande vader (net als Mick overigens) was tussen 1992 en 1998 hoofdredacteur van Neerlands hoop in commerciële dance dagen; Bassic Groove Magazine (kortweg BG-mag). Mick herhaalt ook regelmatig, als we elkaar weer eens tegenkomen, onze introductie van destijds. Toen ‘mentor’ Mick mij op een mooie lentedag opbelde, omdat hij graag voor BG wilde gaan schrijven. Ik heb daar toen kennelijk nogal lauw op gereageerd (terwijl ik van binnen juichte, Mick!) en het scheelde niet veel of ik had onze aanstaande sterreporter bijna weggejaagd. Volgens mij was Mick ook de eerste journalist in NL die regelmatig, serieus(!) over de house cultuur schreef (in Playboy). Als een echte ‘RoXY addict’ (de nog immer vermaarde housetempel van Nederland - RIP). Mick was een liefhebber, een echte muziekkenner en een waar partybeest. Zijn Nachtboek column in BG is denk ik het best bewaard gebleven residu uit die mooie jaren.

Kom ik dan nu, met mijn Blogboek.....

De Bassic Grooves

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws