Dan E

Partyscene Redactie | 18 juni 2007
blogs

Wie graag over de wereld van uitgaan leest, moet hem kennen. Dan E, de poëet onder de nightlife reporters. Hier is’ie, terug van weggeweest.

Onverwachte dingen


Dan EHet zijn vaak de onverwachte dingen die het leven leuk maken. Een onverwacht spontaan idee of een onverwacht fijne dag. Zo ook nu. Ineens was daar de zon die, geheel onverwacht, om de hoek kwam kijken en tot nu toe nog aardig stand houdt. Al is het vanachter het raam in mijn werkkamer waarschijnlijk warmer dan vanaf de buitenkant.

Iets verwachter weliswaar, maar desalniettemin niet minder leuk, is het feit dat ik de spreekwoordelijke pen na een periode van afwezigheid weer ter hand heb genomen. Soms moet je een nieuw begin rigoureus aanpakken en dat hebben we dan ook gedaan door al onze energie het afgelopen anderhalf jaar in iets nieuws en moois te steken. Natuurlijk doel ik op het opgaan van Phono in Partyscene. Een ingrijpende verandering, zo zou je kunnen zeggen. Ervaring leert dat mensen soms angstig zijn voor verandering maar ervaring leert ook dat mensen snel vertrouwd raken met iets nieuws. Voordat je het weet ben je er aan gewend en dat zelfde gaat ook ongetwijfeld gebeuren met de nieuwe website.

In overgangsperiodes ga je altijd nadenken over hoe het gaat worden maar ook over hoe het ooit was. Dance, as we know it, is iets vreemds. Het is een virus wat je vastgrijpt en voor je het weet verslaafd maakt. En als je denkt dat je even afgekickt bent dan slaat ‘The Cold Turkey’ meedogenloos toe. De wereld waar wij in zitten blijft zich evolueren maar er heeft wel een duidelijke kentering plaatsgevonden. Het is als de celdeling van een pantoffeldiertje; het gaat maar door en uit niets ontstaat steeds weer iets. Waar is het voor jou allemaal begonnen? Je eerste kennismaking met het virus? Je eerste schreden op de dansvloer, als een kind wat voor het eerst leert lopen?

NighttownLaten we eens terug gaan in de tijd: Vroeger, toen Ronald Molendijk nog geweldig leuke plaatjes draaide, The Tube met Mister E., de legendarische Future avonden met Michel de Hey en een spectrum aan (inter)nationale gasten, oftewel: Nighttown. Vergane glorie, dat dan weer wel, maar het was in die tijd dat ik met het virus besmet raakte, niet wetend dat ik in de loop der jaren zelf deel uit zou gaan maken van dat virus en er zelfs debet aan zou zijn door het te verspreiden. Nighttown is niet meer en het zal waarschijnlijk ook nooit meer iets worden, helaas, maar stilstaan is nu eenmaal achteruitgang. Je moet altijd vooruit blijven kijken, jezelf doelen blijven stellen en openstaan voor nieuwe dingen. Doe je dat niet, dan zul je altijd in het verleden blijven hangen, mijmerend naar de tijden van weleer. Het is makkelijk om af te geven op iets terwijl je ook kunt verder kijken naar iets nieuws.

Voor ons is het nieuwe nu begonnen. We kunnen meer dingen realiseren dan we ooit gewenst hadden, maar daarbij zijn we niet vergeten waarom en voor wie we het doen. Geen ziel aan de duivel gedoe dus; daarvoor zijn we teveel door de wolf geverfd. Het is tijd om te beginnen aan onze nieuwe reis, tijd om het oude achter ons te laten en aan het nieuwe te beginnen.
Ga je met ons mee?

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws