Jefferson

Partyscene Redactie | 16 juni 2007
blogs

Mister Hi-five is back! Jefferson is al jaren dj en nog langer schrijver. Dit is zijn eerbetoon aan een stad in de revanche.

Amsterdam leeft!


JeffersonIn de jaren ’90 van de vorige eeuw beleefde het Amsterdamse clubleven gouden tijden.

Je begon al op woensdagavond in de Richter, waar Dimitri achter de decks stond. Donderdag ging je naar de legendarische HighTechSoulMovement avonden in de Roxy, wederom met Dimitri in de hoofdrol.

Vrijdag naar de IT met dj Jean (tja, toen was hij nog okay...echt waar!), zaterdag was het natuurlijk Chemistry nacht in Escape, waarna de week op zondag werd afgesloten in de IT met dj Marcello.


En dan heb ik het nog niet eens over de maandelijkse Healersfeesten op de boot, de Timemachine parties in de Melkweg, de Mazzo, de underground feestjes in de Graansilo en de ontelbare afterparties, waarbij de Dino’s mijn onbetwiste favoriet was (binnen was het een bonte verzameling van hoeren, dealers, pooiers en andere randfiguren, iedereen volledig uit zijn plaat natuurlijk, het leek wel een voorstelling uit één van de schilderijen van Jeroen Bosch).

Tot voor kort waren dat voor mij slechts dierbare herinneringen, want het Amsterdamse uitgaanscircuit was de laatste jaren volledig ingekakt, er gingen meer locaties dicht dan er werden geopend en het muzikale aanbod verschraalde.

Anno 2007 beleeft Amsterdam een nieuwe Renaissance periode, een verse lichting organisatoren en lokaties geeft de stad weer een muzikale impuls...en dat was echt nodig!


‘Vreemd’ van Carlos Valdez op donderdagvond in de Sugar Factory is wekelijks volle bak, de feestjes van Bart Skils (Voltt, Static, Traffic) zijn vrijwel altijd uitverkocht.

Dat geldt ook voor de feestjes van de uit Haarlem afkomstige Gasten zonder Grenzen (tot voor kort maandelijks op de MsBlommendaal).

Ook succesvol zijn de BlaBla feestjes van Daniel Sanchez en Putsch van Herr Arter. En zo zijn er nog veel meer nieuwe organisaties bezig in de stad...

Muzikaal interessante lokaties zijn Club 11 (helaas nog maar 1 jaar), Studio 80, Flex Bar, Sugar Factory, Wilhelmina Pakhuis om er een paar te noemen.

Maar er komen zelfs nog meer lokaties bij: het voormalige Westergasterras (nu Westerliefde geheten) is rigoreus verbouwd, zo ook het Transformatorhuis (ook op Westergasterrein), club Marcanti gaat weer open ( de Supperclub gaat het daar nu proberen), Cineac is onlangs geheel verbouwd en heropend en ook Escape is uitgebreid met nieuwe zaal (Escape Studio).

Je zult mij niet meer horen zeuren hoe mooi en leuk het ‘vroeger’allemaal was.

Het is dus flink aan het borrelen in de hoofdstad, een periode van bloei staat voor de deur, nu alleen nog vrije sluitingstijden...

Amsterdam heeft 't weer

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws