Rob Boskamp

Partyscene Redactie | 15 juni 2007
blogs

Rob Boskamp is qua draai-ervaring Nederland's enige echte housepionier. Hier komen zijn persoonlijke muzikale favorieten du jour.

Super Talent


Rob BoskampIedere dj heeft zo zijn eigen voorkeuren voor producers. Tijdens de gebruikelijke discussies onder het draaien vallen dan veelal dezelfde namen. Toch wil ik eens een keer een aantal binnenlandse en buitenlandse producers aanhalen, waarvan ik een hoge pet op heb, maar waarvan je eigenlijk relatief weinig hoort.

Buiten de landsgrenzen:

Ik had kunnen kiezen voor een Masters at Work of een Joey Negro of mijn guru Francois Kevorkian, maar daar hebben we al zoveel over gelezen de laatste jaren.
Ik vond het gepaster te kiezen voor bijvoorbeeld een Christian Hornborstel; van zijn naam moet hij het niet hebben, maar zijn producties zijn echt meesterlijk.

Mooie, warme, volle vocale tracks met diepgang. Dat geldt ook voor een Eddie Thoneick, die keer op keer met producties en remixen komt die beter zijn dan de vorige.

In die zelfde hoek zit ook een Jerry Ropero, die waarschijnlijk iets meer tot de verbeelding spreekt.
Raul Rincon en Jochen Pash, zorgen ook iedere keer, dat mijn mond openvalt als ik hun producties voel of hun remixen hoor…

Op het iets zoetere muzikale vlak liggen Dennis Ferrer en Richard Earnshaw mij erg na aan het hart, maar ook de up and coming englishman Redsoul…tot slot mag ik bij de buitenlanders Jamie Lewis niet vergeten, want hij is misschien wel een van de grootste Europese talenten van de laatste jaren.
Qua duo’s is het met name Milk & Sugar die mij vol in het hart weten te treffen….
Edie ThoneickDennis Ferrer

Binnen de landsgrenzen:
Bij de Nederlanders had ik natuurlijk ook nog wel wat grotere namen kunnen noemen waar ik mega respect voor heb, zoals bijvoorbeeld Gregor Salto, de onbetwiste koning van de groovy, latin electro sounds…petje af, hoor!

Hij is misschien wel het grootste Nederlandse muzikale housegenie sinds Patrick ‘movin melodies’ Prins in de jaren negentig…

Of pak een Fedde le Grand, wat heeft deze man een neus voor hits. Getuige zijn briljante keuze om  Ida Corr en ook The Creeps te remixen in navolging van zijn eigen singles. Wat rijzende sterren betreft zijn we ook niet slecht bedeeld in ons land. Neem nou een Jeroenski, deze gast is zwaar on the way up, een hele goede dj en misschien nog wel een betere producer.

Martijn ten Velden is enige jaren geleden verhuisd naar Engeland om zijn geluk te beproeven en heeft nu met Mark Knight een van de meest succesvolle producers en remixers tandems ter wereld. Trouwens de Flevopolder rules! De heren van Remaniax hebben in ‘Less Then No Time’ platen uit op chega / big boss en rootz records. De sound is rauw, maar dansbaar en toch zweterig en groovy.

Voor Real el Canario heb ik een zwak. Zijn producties stralen van liefde voor de muziek en hebben een Zuid-Europese warmte over zich….deze zomer scoort hij vast en zeker met de percussierijke ‘Love Will Save The Day’. HardwellMijn oude pluggersmaat Peter Gelderblom heeft zich in de laatste paar jaar op een duizelingwekkende manier ontwikkeld en alles wat hij momenteel produceert of remixed is van bijzondere klasse en doet elke dansvloer uit z’n voegen barsten.

Tot slot misschien niet de meest voor de handliggende man, maar Hardwell is stiekem van bubbling naar de meer groovy en electro-kant verschoven, zo deed hij me al dansen van plezier toen hij Luke Howard’s ‘hi-life’ remixte, maar deze zomer gaat de planeet los op zijn remix van Debonair Samir, genaamd ‘Samir’s Theme’…. wordt vervolgd….

Check mijn site: http://www.djrobboskamp.nl

Of mijn hyves: http://djrobboskamp.hyves.nl

 

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws