Boskamp!

redactie | 9 mei 2007
blogs

Boskamp gaat verhuizen. Minus een boel platen en cd’s…

Dames en heren, ik zit met een probleem. Een probleem uit de allerhoogste categorie. Een  slapeloze nachtenprobleem, zal ik maar zeggen. En misschien kunnen jullie me in deze met raad & daad bijstaan.
Mick
Op 25 mei aanstaande verhuizen mijn meisje en ik naar Zandvoort, waar we erg naar uitkijken. Je kunt van alles zeggen over Zandvoort, maar het heeft zee, duinen, strand, de beste patat (van de Belg), het lekkerste ijs (van Giraudi) en - niet geheel onbelangrijk (hoewel…) - het ligt pal naast Bloemendaal. Ik heb er 24 jaar gewoond. Ook een goeie reden. Mijn moeder, broer en zus wonen er. Kortom: I’m going linea recta back to my roots. Op dit moment wonen we in Aalsmeer en we kunnen eerlijk gezegd niet wachten tot het moment dat we onze boerenkielen bij het grof huisvuil mogen zetten.

Kortom: de zon gaat weer schijnen in huize Boskamp. Alleen is er een wolkje aan de lucht. We gaan van een groter huis naar een kleiner huis. Dat is op zich geen probleem, want dat kleinere huis is oneindig veel leuker en mooier dan dat grotere huis. Daar komt bij: hoe groot moet je wonen als je met z’n tweeëneenhalf bent (over dit raadsel volgende week meer)?

Nee, het probleem zit ‘m in de spullen die mee verhuizen. En dan met name de cd’s en platen, in totaal zo’n zesduizend stuks. Ik heb van alles geprobeerd om onder dit dilemma uit te komen. Het idee om het servies op straat te zetten en voortaan het eten te serveren op langspeelplaten (cd’s voor kleine voorgerechtjes) was wat extreem. Ook heb ik gedacht aan het huren van een box. Thuis, in Aalsmeer vooralsnog, stuitte dat meteen op weerstand. ‘Beter is,’zei ze. ‘Is om als we verhuisd zijn een schep te kopen, richting duinen te gaan, en een hele diepe kuil te graven. Dat is een stuk goedkoper.’ Deze reactie lijkt misschien wat overspannen, maar het is dan ook geen pretje om samen te leven met iemand die werkelijk nergens afstand van kan doen en omkomt in de spullen.

Vannacht nam ik een beslissing. De waarheid gebiedt me te zeggen dat ik wel een traantje weg moest pinken. Maar ik ga het doen. Dit weekend zet ik een mijnwerkerslamp op en ga ik roeien en rauzen. Maar, en dan komt de vraag aan jullie, wat ga ik doen met het ‘restafval’? Zet ik dat op straat? Of houd ik een garage sale? Tenslotte heb ik aardig wat garage albums, die ik nooit meer draai. Vragen, vragen…    

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws